Halk TV yayınını basanlar, “Asıl mağdur biziz” diye şikâyetçi bile olmuşlar

Halk TV yayınını basanlar, “Asıl mağdur biziz” diye şikâyetçi bile olmuşlar
Halk TV’nin, moderatörlüğünü Gökmen Karadağ’ın yaptığı ve Marmaris’ten canlı yayınlanan Açıkça programına saldırarak yayını engellemeye çalışanlar, ifadelerinde kendilerinin mağdur olduğunu iddia etti. Üstelik...

Halk TV’nin, moderatörlüğünü Gökmen Karadağ’ın yaptığı ve Marmaris’ten canlı yayınlanan Açıkça programına saldırarak yayını engellemeye çalışanlar, ifadelerinde kendilerinin mağdur olduğunu iddia etti. Üstelik şüpheliler, “Olay akşamı cep telefonundan programı izlerken devleti suçlayıcı biçimde yalan söylenmesi üzerine tepkiyle yayının yapıldığı bölgeye gittikleri ve sözcü seçerek programa katılmak istedikleri” yönünde ortak ifade verdi. Buna karşılık, saldırganlar, izlediklerini iddia ettikleri programdaki isimleri tanımıyorlardı. Cam şişeyi kırarak yayın ekibine saldıran Mert Topaloğlu, “Dostane şekilde elimi omzuna koyduğumda kim olduğunu bilmediğim bir şahıs yumruk attı. Yerdeyken tekme atıldı. Canımı korumak amacıyla çöpe gidip cam şişe aldım. Düşmenin etkisi ile bileğimde çatlak oluştuğundan asıl mağdur benim. Bana vuranlar ve vurması için tahrik eden, konuk ve yayın yapan isimlerini tam olarak bilmediğim kişilerden şikayetçiyim” dedi.
Halk TV çalışanı Yavuz Dönmez ise şunları anlattı: “Yayının son saatlerinde çevrede bulunan şahıslar içerisinden, ‘yalan söylüyorsunuz, s… haberciliğinizi” gibi söylemler duyduk. Mesajlarını not alabileceğimizi, canlı yayında söyleyebileceğimizi ilettik. Ancak bunu kabul etmediler. Sertan Yüce isimli şahıs, program sunucusu Gökmen Karadağ’a hitaben, “Ben yayına katılamıyorsam size de bu yayını yaptırmam dedi.”
Sorgu tutanaklarında, şüpheliler hakkındaki suçlamanın, “kasten yaralama” olarak geçtiği görüldü. Yayını durdurmaya yönelik eylemler yer almadı.