Hamas'tan İsrail'e 'tünel' cevabı: Geç kaldınız

Hamas'tan İsrail'e 'tünel' cevabı: Geç kaldınız
İsrail'in, Gazze Şeridi'nde yeni bir tünel bulduklarına ilişkin açıklamalarına Hamas'tan videolu cevap geldi. Hamas'ın videosunda Aksa Tufanı Operasyonu'na göndermeler yapılırken videonun sonunda 'Geç kaldınız' ifadesine yer...

İsrail'in, Gazze Şeridi'nde yeni bir tünel bulduklarına ilişkin açıklamalarına Hamas'tan videolu cevap geldi. Hamas'ın videosunda Aksa Tufanı Operasyonu'na göndermeler yapılırken videonun sonunda 'Geç kaldınız' ifadesine yer verildi.

Gazze’de yüzlerce kilometre uzunluğa ve 70 metre derinliğe sahip olan tüneller yer altı şehrini andırırken, İsrail de yeni bir tünelin bulunduğunu açıkladı.

Hamas'tan 'geç kaldınız' mesajı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Telegram hesabından yayımladıkları videoyla, İsrail güçlerine ''Geç kaldınız, görev tamamlandı'' mesajı verdi. Yaklaşık bir dakikalık video, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail askerlerinin Gazze’deki bir tünelde gezmesi, askerlerin Gallant’a bilgi vermesiyle başlıyor.

Video, Hamas'ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı isimli saldırıya ve esir alınan İsrailli askerlere ilişkin görüntülerle devam ediyor. Görüntünün sonunda ise Gazze’nin kuzeyinde bulunan tünelin kullanım amacına işaret edilerek Arapça, İbranice ve İngilizce "Geç geldiniz, görev tamamlandı." mesajı çıkıyor.

İsrail'den tünel açıklaması

İsrail ordusu, Gazze'de yaklaşık üç metre genişliğinde ve 4 kilometre uzunluğunda olan bür tüneli açığa çıkardıklarını duyurdu. Tünelin, motorlu taşıtların geçişine uygun şekilde inşa edildiği belirtildi. Tünel, şu ana kadar Gazze'de bulunan en büyük ve İsrail sınırına en yakın yeraltı yapısı olarak kayıtlara geçti.

İsrail ordusuna göre, Erez sınır kapısı yakınlarındaki sınır çitlerine 200-400 metre mesafede Filistinli savaşçılarla çatışmaya giren İsrail askeri, çatışmanın ardından bölgede arama çalışması başlattı. Savaşçıların bir tünelden geldiklerini düşünen askerler, bölgede yaptıkları arama çalışmasının ardından sonu Cibaliye mülteci kampına kadar uzanan tünelin girişini tespit etti.