Haremlik selamlık düzen isteyen okul müdürü görevden alındı

Haremlik selamlık düzen isteyen okul müdürü görevden alındı
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere talimat veren Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın görevden alındı. Öğretmenlere gönderdiği resmi evrakta,...

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere talimat veren Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın görevden alındı. Öğretmenlere gönderdiği resmi evrakta, “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğrenciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz” ifadelerini kullanan Akın hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmıştı.

‘İKTİDARIN KARMA EĞİTİM KARŞITLIĞININ SONUCU’
Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, Akın’ın görevden alınması için çağrıda bulunulmuştu. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Okul müdürünün, yetkisini ve haddini aşarak kız ve erkek öğrencileri cinsiyetçi bakış açısıyla ayrı sıralarda oturtmak istemesi, iktidar ve yandaşları tarafından sık sık gündeme getirilen karma eğitim karşıtlığının tipik bir sonucudur. Eğitim biliminin en temel ilkeleri ile çelişen böylesine çarpık ve hastalıklı bir yaklaşımın laik eğitime meydan okumak anlamına geldiği açıktır. Bu tür uygulamaların asıl hedefi karma eğitimdir ve çocukların gelişimi açısından son derece tehlikeli bir durumdur.”