Hasan Bitmez'in vefatının ardından 19 vekile düşen Saadet-Gelecek Grubu düştü

Hasan Bitmez'in vefatının ardından 19 vekile düşen Saadet-Gelecek Grubu düştü
Gazete Pencere Haber Merkezi TBMM'de Genel Kurul konuşmasının ardından fenalaşan ve bugün hayatını kaybeden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in ardından Saadet-Gelecek Grubu 20 milletvekilinden...

Gazete Pencere Haber Merkezi

TBMM'de Genel Kurul konuşmasının ardından fenalaşan ve bugün hayatını kaybeden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in ardından Saadet-Gelecek Grubu 20 milletvekilinden 19'a düştü. Grup kurma sınırı 20 vekil olduğu için, Saadet-Gelecek Grubu düşmüş oldu.

Meclis kürsüsünde fenalaşarak 12 Aralık Salı günü hastaneye kaldırılan Saadet Partili Hasan Bitmez, tedavi gördüğü Bilkent Şehir Hastanesi’nde bugün hayatını kaybetti. Seçimlere CHP listesinden girerek seçilen Gelecek Partisi'nden seçilen 10 milletvekili ve Saadet Partisi'nden seçilen 10 milletvekili birleşerek Saadet-Gelecek Grubunu kurmuştu.

TBMM İçtüzüğü’nün 18’inci Maddesi’ne göre TBMM Grubu kurabilmek için en az 20 milletvekili gerekiyor. Bitmez'in vefatının ardından gruptaki vekil sayısı 19'a düştü. Böylece Saadet-Gelecek Grubu düşmüş oldu.