Hasan Cemal: Yetmez ama evetçilere küfredeceğine enerjini Erdoğan'la mücadeleye ver

Hasan Cemal: Yetmez ama evetçilere küfredeceğine enerjini Erdoğan'la mücadeleye ver
Yeşil Sol Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Hasan Cemal, "Yetmez ama evet" kampanyası hakkında konuştu.Cemal, Kısa Dalga'dan Kemal Göktaş'a yaptığı açıklamada "Yetmez ama evetçilere küfredeceğine enerjini Erdoğan'la mücadeleye...

Yeşil Sol Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Hasan Cemal, "Yetmez ama evet" kampanyası hakkında konuştu.

Cemal, Kısa Dalga'dan Kemal Göktaş'a yaptığı açıklamada "Yetmez ama evetçilere küfredeceğine enerjini Erdoğan'la mücadeleye ver" dedi.

Duayen gazetecinin konu hakkındaki ifadeleri şöyle:

Bir avuç yetmez ama evetçi idik. Bir avuç insan mı getirdi Erdoğan’ı iktidara? Seçimi bir avuç insan mı yaptı? Bunun bir defa herhangi bir dayanağı yok, sakin düşündüğün vakit. Öbür tarafta belli bir kesim var. Bu kesimi ulusalcı, milliyetçi filan diye de tarif etmek de istemiyorum. Ama bu kesim demokrasiden hazzetmiyor. Liberal sözcüğünü küfür olarak görüyor. Batıdaki kadar özgürlük düzenini, demokrasi düzenini istemiyorlar. Sen yetmez ama evetçilere karşı çıkıp küfür edeceğine bu enerjini Erdoğan’a karşı mücadeleye ver. Demokrasi için mücadeleye ver. Kürt meselesinin çözümü için mücadeleye ver. Bunu iyi görmek lazım. Gayet serinkanlı düşünmek lazım. O zaman gel konuşalım; ben sana anayasa değişikliği içinde çok ince bir noktayı anlattım. Bunu çok az insan biliyor.

Yetmez ama evet dedim ama ne güzel oldu iddiasında değilim, ama benim gibi düşünenlere küfür edenler öyle bir zihniyette ki… Son tahlilde ortaya bir sandık koyacağız kim çıkarsa o olacak. AKP çıkarsa olmayacak, yüzde 47 alsa bile kapatma davası açacağım… Seçime gidiliyor, hayır orduya muhtıra ver diyeceksin, muhtıra verilince de çok mutlu olacaksın. Ordu göreve diye meydanlara çıkacaksın. Böyle demokrasi olur mu? Şunu yapalım; oyumuzu koruyalım.

YETMEZ AMA EVET KAMPANYASI

2010'da gerçekleşen referandumda HSYK, Yargıtay ve Danıştay’ın yapısında büyük değişiklikler yapılmıştı.

Birçok isim 2010'da kamuoyunun önünde bu değişikliği “evet” oyu vereceğini “Yetmez ama evet” sloganıyla açıklamıştı.

Türkiye'de 2010'da yapılan anayasa değişiklikleriyle ilgili tartışma ilerleyen yıllarda hiç bitmedi.

Bir kesime göre Türkiye, ilk kez 12 Eylül'le yüzlemiş, "vesayet rejimi" geriletilmiş, demokratikleşme yolunda büyük bir adım atılmıştı.

Bir kesime göre ise AKP bu anayasayla birlikte yargı başta olmak üzere devletin tüm kademelerini denetimi alma şansı bulmuş ve Türk tipi bir başkanlık sisteminin önünü açmıştı.

Oylarını “Yetmez ama evet” sloganıyla açıklayan birçok isim, bugün oy nedeniyle pişmanlıklarını paylaşıyor.