Hatay'da orman yangını çıktı

Hatay'da orman yangını çıktı
Hatay’ın Belen ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.Soğukoluk Mahallesi ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ile çok sayıda arazöz ve Orman Bölge...

Hatay’ın Belen ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Soğukoluk Mahallesi ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ile çok sayıda arazöz ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Yangının yerleşim yerlerine sıçradığı belirtildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada "Yangına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik" dedi.  Vali Masatlı, "Soğuoluk mevkiinde çıkan Orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik" açıklamasında bulundu.

Bakanlar Ali Yerlikaya ve İbrahim Yumaklı yangının devam ettiği bölgeye gidiyor.

Bakan Yumaklı'dan açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Twitterdan yangın söndürme çalışmalarına ilişkin olarak " Hatay Belen’deki orman yangınına; 9 uçak 21 helikopter 59 arazöz 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor."

Yumaklı, yangının çıkış sebebine ilişkin olarak da "Saat 13:57'de çıkan yangına 14:05'te müdahale edildi. Bahçe temizliğinden yangının çıktığını düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Belen Belediye Başkanı: 3 ev yandı

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, 3 evin yandığını belirtirken, "Ekipler müdahale ediyor. Yangın büyüdü, birbirinden kopuk alanlarda. Bakanlığımızdan yeni ekipler geliyor. Yangın bölgesine yakın vatandaşlarımız evlerini boşaltsınlar. Yaralanma durumu yok. 3 saattir yangın sürüyor. Çalışma bölgesindeyim." şeklinde konuştu.

"5 noktada yangın devam ediyor"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada yangının 5 noktada devam ettiğini söyledi. büyük Savaş'ın açıklaması şöyle:

"Havadan 6 helikopter çalışıyor. Bütün ekipler önemli noktalarda önlem almış duruma. 2 araba 3 ev maalesef yandı. Ormanda maalesef birçok canlıyı kaybettik. Hatay son günlerde çok sıcak. Her türlü risk orman yangınlarına neden olabiliyor. Bu sıcak günlerde çok dikkat etmemiz lazım. Orman çalışanlarımızın da riskli alanlarda riskli hareket eden insanlarımızı uyarması lazım. Şu anda soğutma çalışmaları helikopterler tarafından yapılıyor. Şu anda 5 noktada yangın devam ediyor. Ekiplerin hepsi teyakkuz halindeler. Mücadele havadan ve karadan sürüyor. Çam ağaçlarıyla dolu bir bölge. Maalesef sönmek üzere olduğunu düşündüğümüz yangın devam ediyor."