Hayrettin Karaman: Fazla malı mülkü olanlar vebaldedir, günahtadır

Hayrettin Karaman: Fazla malı mülkü olanlar vebaldedir, günahtadır
Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, yoksulluk yüzünden beslenemeyen, barınamayan, insanlar bulunduğu sürece ihtiyacından fazla malı mülkü olanların günahta olduğunu belirterek, "Yoksulluk yüzünden beslenemeyen, barınamayan,...

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, yoksulluk yüzünden beslenemeyen, barınamayan, insanlar bulunduğu sürece ihtiyacından fazla malı mülkü olanların günahta olduğunu belirterek, "Yoksulluk yüzünden beslenemeyen, barınamayan, tedavi göremeyen, okuyamayan, kötü yola düşen, emeği sömürülen, köle gibi kullanılan, emsalinin yanında mahcup duran... insanlar bulunduğu müddetçe toplum ve özellikle ihtiyacından fazla malı mülkü olanlar vebaldedir, günahtadır. Bu günahı nafile haclar ve umreler de, namazlar ve tespihler de, lüks veya ikinci derecede ihtiyaçlara cevap veren hizmetler de ortadan kaldıramaz" diye yazdı.

Ensar ve MÜSİAD gibi kurumlara seslenen Karaman, "Bunlar ve benzeri kurumların hayırda ve bu hizmete öncülükte yarışmalarını diliyorum. Bu yapılmadığı müddetçe, başımıza gelen bir kısım belaları da yoksulların ahından, zenginlerin günahından bilmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.