Hekimler de hakimler gibi korunacak

Hekimler de hakimler gibi korunacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin farklı illerinden gelen 58 hekimle bakanlık binasında toplantı yaptı, o toplantıda “Hekimler de hakimler gibi korunacak” dedi.Geniş kapsamlı toplantıda Koca, hekimler için hayata...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin farklı illerinden gelen 58 hekimle bakanlık binasında toplantı yaptı, o toplantıda “Hekimler de hakimler gibi korunacak” dedi.

Geniş kapsamlı toplantıda Koca, hekimler için hayata geçirilen ve çalışmaları devam eden yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Etkili yasaları gündeme getirdiklerini söyleyen Koca, birçok hekimin şiddet ve malpraktis yasaları ile özlük hakları ve emeklilikte yeni dönem açan yasa da geçmişle bugünün farkını yeterince anlayamadığını dile getirdi.

Yasalar yeterince anlaşıldığında, devletin hekimi için yeni bir politika geliştirdiği sonucuna kolayca varılacağına işaret eden Koca, bu düzenlemelerin mevcut sorunlara getirdiği çözümleri anlattı.

Bakan Koca, özellikle “sağlıkta şiddet”, “malpraktis”, “emeklilik” ve “mali haklar” konularına odaklandıklarını söyleyerek, bu alanda çözüm odaklı çalıştıklarına dikkat çekti.

Koca şiddet suçlularına cezanın arttırıldığını, emeklilik, ek ödeme ve maaşlarda da ciddi iyileşmeler olduğunu belirtti.