Hem kck’ya hem kayyum düzenine karşıyız

Hem kck’ya hem kayyum düzenine karşıyız
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Van Kongresi’nde Kürt sorunuyla ilgili mesajlar verdi. Ana dilde eğitimin, bu vatana duyulan aidiyet bilincini güçlendireceğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, “Bir tek Kürdün...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Van Kongresi’nde Kürt sorunuyla ilgili mesajlar verdi. Ana dilde eğitimin, bu vatana duyulan aidiyet bilincini güçlendireceğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, “Bir tek Kürdün aidiyet sorunu hissettiği Türkiye huzurlu olamaz” dedi.
Eski Başbakan Davutoğlu, Kürt meselesinin esas olarak demokratik hakların eksikliğinden ve bu eksikliğin istismar edilmesinden kaynaklandığını vurguladı. Yanlış politikalar sonucu büyüyerek derinleşen kimlik sorunlarını, aidiyet sorununu ortadan kaldırmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Davutoğlu, “Bu yolda büyük mesafeler de kat ettik. Sizler de buna yakından şahitlik ettiniz” dedi.
Gelecek Partisi’nin, hem KCK düzeninin, hem de kayyım düzeninin bitmesi için yola çıktığını söyleyen Davutoğlu, belediyelerin İçişleri yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, “Bugün Türkiye, dağa taşa yeniden ayrıştırıcı sloganlar yazılarak, ülke birliğinin sağlanacağı zannedilen bir Türkiye’dir. Korkular ve tabularla idare edilmeye çalışılan bir ülkedir” dedi ve ekledi: “Korkular ve tabulardan hukuk çıkmaz, adalet çıkmaz, huzur çıkmaz. Korkulara ve tabulara teslim olanlar geleceği inşa edemezler.”
Davutoğlu, Biden’in tartışılan sözleri için de “Kendisinden başka herkesi hain ilan eden yerli ve milli iktidardan ses yok. Biden’a hak ettiği cevabı vermeyenler Biden’ın Türkiye’deki işbirlikçileridir” dedi.