Hilal Kaplan: Erdoğan, 5 yıl daha direksiyonun başında kalacağını kabul ettirmiş olarak bu tura çıkıyor

Hilal Kaplan: Erdoğan, 5 yıl daha direksiyonun başında kalacağını kabul ettirmiş olarak bu tura çıkıyor
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıcak para bulmak amacıyla Körfez turu'na çıktı. Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan Erdoğan'ın çıktığı tura ilişkin, "Türkiye, kendisini bir kenara atan bölgesel...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıcak para bulmak amacıyla Körfez turu'na çıktı. Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan Erdoğan'ın çıktığı tura ilişkin, "Türkiye, kendisini bir kenara atan bölgesel oyunların başarıya ulaşmayacağını, bilakis Libya ve Suriye örneklerinde olduğu gibi yeri geldiğinde oyun kurucu olduğunu kanıtlamış olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 5 yıl daha direksiyonun başında kalacağını kabul ettirmiş olarak dış politika konuşmak üzere bu tura çıkıyor." dedi.

Kaplan Ayrıca, "Masada hem Mısır hem de Suriye meselesinin olacağını ve önemli işbirliği kararlarının çıkabileceğini de not düşelim" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turuna başladı. Körfez ülkeleriyle ikili ticaret hacmimizin son 20 yıl içerisinde 1.6 milyar dolardan 22 milyar dolara yükseldiği göz önüne alındığında tüm bölgesel çalkantılara rağmen bir başarı hikâyesinin yazıldığını söyleyebiliriz" ifadelerine yer verdi.

Kaplan, "Körfez ülkeleriyle yapılan ticaret anlaşmalarının yanı sıra swap anlaşmalarının da önemi büyük" dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız