Hiranur Vakfı ile ilgili davada 'cinsel istismarı' savunan grup: Bu, öğretmeniyle evlenen bir çocuk, pardon bir genç kızın davasıdır!

Hiranur Vakfı ile ilgili davada 'cinsel istismarı' savunan grup: Bu, öğretmeniyle evlenen bir çocuk, pardon bir genç kızın davasıdır!
Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanı duruşması 23 Ekim'e ertelendi. Duruşmanın ardından yapılan basın açıklamasına...

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanı duruşması 23 Ekim'e ertelendi. Duruşmanın ardından yapılan basın açıklamasına müdahale eden bir kişi "Bu, öğretmeniyle evlenen bir çocuk, pardon bir genç kızın davasıdır!" diyerek istismarı aklamaya çalıştı.

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşındayken 29 yaşındaki tarikat üyesi Kadir İstekli ile "evlendirilmesi" ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın duruşması Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bir önceki celsede Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatının istifa etmesini ve yeni avukatın savunma yapmak için süre talep etmesi nedeniyle mahkeme sanık avukatına süre vererek duruşmayı 23 Ekim’e erteledi.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği(UCİM), duruşmanın ardından basın açıklaması yaptı. İstismarı savunan bir kişi basın açıklamasına müdahale ederek istismarı şu sözlerle aklamaya çalıştı:

"Ben bir şey söyleyebilir miyim? Bu çocuk istismarı davası değildir, bu öğretmenine aşık olan bir genç kızın davasıdır. Ben Bayburtluyum, çocuğum altı yaşındayken kurana geçtiği için gelinlik giydi. Bu toplumumuz tarafından bilinen bir şeydir. Çocuk büyümüş, aşık olduğu öğretmeniyle evlenmiş. Dava budur."