HSK Kararnamesi yayımlandı: Murat Erten, İstanbul Anadolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu

HSK Kararnamesi yayımlandı: Murat Erten, İstanbul Anadolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu
Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi bugün yayınlandı. Kararnameyle, 3 bin 36 adli hakim ve savcı ile 387 idari hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.Gazeteci Seyhan Avşar, yapılan...

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi bugün yayınlandı. Kararnameyle, 3 bin 36 adli hakim ve savcı ile 387 idari hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Gazeteci Seyhan Avşar, yapılan atamalara dair detayları paylaştı.

Ayşe Sarısu Pehlivan Adana Hakimliğine

Buna göre, Yargıçlar Sendikası Başkanı, Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan Adana’ya atandı. HSK Pehlivan’ın sosyal medya üzerinden açlık grevinde yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek paylaşımı yapması nedeniyle soruşturma başlatmış, Pehlivan’a kınama cezası vermişti.

Fahri Mutlu Tosun İzmir Cumhuriyet Başsavcısı oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fahri Mutlu Tosun İzmir Cumhuriyet Başsavcısı oldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk ise Yargıtay Cumhuriyet Savcısı oldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Can Tuncay Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine getirildi. Tuncay 15 Temmuz darbe girişimi sonrası önce İstanbul’da sonra İzmir’de FETÖ soruşturmaları yürütmüştü.

Murat Erten ataması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un FETÖ’den yargılanan kardeşi hakkında ceza verilmesine yer olmadığına dair karar veren İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Murat Erten İstanbul Anadolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’nda görevlendirildi.

TIKLAYIN: HSK kararnamesi yayımlandı: 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi