HSK üyeliğinden gizemli istifa

HSK üyeliğinden gizemli istifa
İki dönemden bu yana Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğini yürüten Hamit Kocabey görevinden istifa etti. 2017'de Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliğine seçilen Kocabey, 26 Mayıs 2021 tarihinde bu göreve ikinci kez gelmişti....

İki dönemden bu yana Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğini yürüten Hamit Kocabey görevinden istifa etti. 2017'de Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliğine seçilen Kocabey, 26 Mayıs 2021 tarihinde bu göreve ikinci kez gelmişti. Kocabey, MHP’nin, Devlet Bahçeli’nin, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’nun, Türk Enerji Sendikası’nın, Türk Diyanet Vakıf Sendikası’nın, Türk Ulaşım Sendikası’nın danışmanlığı ve avukatlığını da yapmıştı.
Kocabey hakkında sosyal medyada ciddi bir iddia ortaya atıldı. Odatv’deki iddiaya göre, olay kamuoyu tarafından bilinen önemli bir davadaki tahliye. Bu iddialar MHP Genel Merkezi’nde rahatsızlık yarattı. Bahçeli, Kocabey’in kuruldan istifa etmesini istedi. İstifanın perde arkasında yargı içindeki Hakyol grubunun da etkili olduğu öne sürüldü.
“YARGI İÇİNDEKİ YAPI BENİM HSK’YA SEÇİLMEMİ İSTEMEDİ”
Odatv’deki haberde Kocabey’in bu iddialara ilişkin yakın çevresine anlattıkları şöyle aktarıldı:
“Sosyal medyadaki iddialar yargı içindeki bir yapı tarafından HSK seçimleri öncesinde ortaya atıldı. Bu iddialar tamamen yalan. Benim HSK’ya seçilmemi engellemek isteyen bir grup tarafından bu yalanlar ortaya atıldı.”