HÜDA PAR: Erdoğan'ı ziyaretimiz sırasında anayasa değişikliği konusu gündeme geldi

HÜDA PAR: Erdoğan'ı ziyaretimiz sırasında anayasa değişikliği konusu gündeme geldi
Hizbullah ile organik bağı olduğu iddiasıyla siyasetin gündeminde olan ve Cumhur İttifakı'na destek veren HÜDA PAR'ın genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelerinde...

Hizbullah ile organik bağı olduğu iddiasıyla siyasetin gündeminde olan ve Cumhur İttifakı'na destek veren HÜDA PAR'ın genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelerinde yeni anayasanın da gündeme geldiğini söyledi.

TIKLAYIN - HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu milletvekili yemini edip etmeme konusunda “Bakacağız” dedi

Rudaw'ın sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu, "Diyarbakır’daki mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları bir kez daha PKK’ya silah bırakma çağrısı şeklinde okundu. Kürt halkının haklarını savunanların sivil siyasette veya Meclis'te yer alması gerektiğine işaret etti. Yine yeni bir anayasadan söz edildi. Bu konularda ittifaka katılmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir diyaloğunuz oldu mu?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Daha önce de bir kaç kere Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettik. Bu görüşmelerde de yeni bir anayasa konusu gündeme geldi. Biz siyaset arenasına girdiğimiz 2012’den bu yana hep bugün yürürlükte olan anayasanın 12 Eylül cuntası döneminde kalma bir anayasa olduğunu ve Türkiye’nin buna layık olmadığını söylüyoruz. Yeni sivil bir anayasadan bahsediyoruz. Diyarbakır mitingini takip edenler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında HÜDA PAR’ın programı veya bu yöndeki konuşmalarının etkisini görmüş olabilirler. Biz mutlaka çözülmesi gereken sorunlarımız olduğunu ve çözüm için de yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Ama bu anayasa sadece bir taraf veya bir parti tarafından yazılarak “işte anayasa bu olmalı” şeklinde olmamalı. Madem farklılıklarımız var, bir çok siyasi parti var, bu da çok taraflı bir çalışma, o zaman muhatap olan herkes bir masa etrafında toplansın, görüşlerini, düşüncelerini, taleplerini ortaya koysun, herkesi temsil eden bir anayasa yazılsın ki herkes içinde kendini bulabilsin diyoruz.

Söyleşinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.