HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Emeklilere en az 5 bin lira seyyanen zam yapılmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Emeklilere en az 5 bin lira seyyanen zam yapılmalı
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Emeklilerin maaş artışının yeterli olmadığı bize göre tartışmasızdır. Bizim teklifimiz, emeklilere de memurlara da yapıldığı...

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Emeklilerin maaş artışının yeterli olmadığı bize göre tartışmasızdır. Bizim teklifimiz, emeklilere de memurlara da yapıldığı gibi seyyanen zam yapılmasıdır. Bütçe imkanlarına göre bu rakam en az 5 bin lira olmalıdır” dedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Bir yüz yıl daha kaybetmemek için..."

"Siyaset kurumu, bir yüzyıl daha kaybetmemek için Türkiye’nin temel sorunlarıyla yüzleşmelidir. Öncelikle vesayetten ve ideolojiden arınmış, ötekileştirmeyen, inanç ve hayat tarzı dayatmayan, temel hak ve hürriyetleri güvence altına alan, toplumun inanç değerleriyle örtüşen, siviller tarafından yapılmış yerli ve adil yeni bir anayasa için acilen adım atılmalıdır.

Kürt meselesi

100 yıl önce uygulanan bazı yanlış politikalar nedeniyle zamanla büyük bir soruna dönüşen Kürt meselesi, herhangi bir örgüte ve dış mihraka indirgenmeden adalet ve hakkaniyet temelinde çözüme kavuşturulmalıdır. Hukuku olmayan ve bu sebeple zedelenen Türk-Kürt kardeşliğinin adalet temelinde tamir edilmesi; inanç, tarih ve vatan ortak paydasında devlet ile vatandaş arasındaki yakınlaşmaya vesile olacaktır.

Emekli maaşı

Emeklilerin maaş artışının yeterli olmadığı bize göre tartışmasızdır. Bizim teklifimiz, emeklilere de memurlara da yapıldığı gibi seyyanen zam yapılmasıdır. Yani oransal olarak yapılan yüzde 25’lik zammın üzerine seyyanen her bir maaşa bir miktarın ilave edilmesidir. Bütçe imkanlarına göre bu rakam en az 5 bin lira olmalıdır.

İsveç'in NATO üyeliğine izin verilmemeli

Türkiye, elinde imkan varken İsveç’in NATO üyeliğine izin vermemelidir. İsveç’in Türkiye’ye vermiş olduğu sözleri tutacağına dair bizim inancımız yoktur. Ayrıca son dönemde İsveç’te fikir hürriyeti anlamında Kur’an-ı Kerim’e, 2 milyar Müslüman’ın kutsalına yapılan alçakça saldırıları özendirme ve özgürlük adı altında kin ve nefret kusmaktan geri durmayan zalimlerin Müslümanların mukaddesatına bu denli pervasızca saldırılarına izin veren, hatta bunu teşvik eden İsveç, bunun bedelini ödemelidir.”