HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Davutoğlu, Karamollaoğlu ve Erbakan ile görüşecek

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Davutoğlu, Karamollaoğlu ve Erbakan ile görüşecek
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile ayrı ayrı bir araya gelecek.HÜDA...

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile ayrı ayrı bir araya gelecek.

HÜDA PAR’dan yapılan duyuruya göre Zekariya Yapıcıoğlu Gelecek Partisi Saat Partisi ve Yeniden Refah Partisin ile bir araya gelecek konu ise Filistin ve İsrail çatışmaları olacak.

Partinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Filistin ve Aksa gündemiyle ilgili yaptığı çalışmalar ve görüşmeler bugün de devam edecek. Genel Başkanımız; Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu ile ayrı ayrı bir araya gelecek.”

Görüşme saatleri

Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu ile görüşme; saat 12.30’da Saadet Partisi Genel Merkezi’nde olacak.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu ile görüşme; saat 13.30 da TBMM’de olacak.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan ile görüşme; saat 14.00’te TBMM’de olacak

Davutoğlu Filistin’de yaşanan çatışmalara ilişkin dün açıklama yapmıştı

Davutoğlu dün Türkiye’nin Filistin-İsrail konusundaki anlaşmazlıkların çözümü konusunda atacağı adımlar olmasına rağmen iktidarın bu konuda sessiz kaldığına dikkat çekerek “Ben görevde değilim. Eğer görevde olsam şunları yapardım” dedi ve sıraladı:

  • Kayıtsız şartsız Filistin’e destek verirdim.

  • Mescid-i Aksa’ya dönük herhangi bir eylemin bütün İslam dünyasına ve insanlığa dönük olacağını ilan eder ve Mescid-i Aksa’ya dönük herhangi bir emrivaki karşısında Türkiye’nin İsrail ile bütün ilişkilerini gözden geçireceğini ilan ederdim.

  • İslam İşbirliği Teşkilatı’nı derhal toplantıya çağırırdım.

  • İslam İşbirliği Teşkilatı’ndaki Kudüs Komisyonu’nun başkanı olan Fas Kralı ile temasa geçer ve komisyonun derhal toplanmasını talep ederdim.

  • BM Genel Sekreteri’ne doğrudan telefon ederek, 1948’de kurulmuş Kudüs Komisyonu’nda ‘dini mekanların korunması ile ilgili teamülün’ teminat altına alınmasını talep ederdim.

  • Derhal İsrail ve Filistin (Filistin Kurtuluş Örgütü ve Hamas) tarafıyla irtibat kurar ateşkes için devreye girerdim.

  • Esir değiş tokuşu için devreye girerdim.

Öne Çıkanlar