HÜDA PAR'dan İstanbul Valiliği'nin alkol genelgesine destek: Ülkenin her yerinde uygulanmalı

HÜDA PAR'dan İstanbul Valiliği'nin alkol genelgesine destek: Ülkenin her yerinde uygulanmalı
İstanbul Valiliği'nin "alkol genelgesi'ni destekleyen HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, İstanbul Valisi Davut Gül’ü tebrik ederek ülkenin her yerinde bu kararın uygulanması gerektiğini söyledi. Emiroğlu, “İstanbul Valisi...

İstanbul Valiliği'nin "alkol genelgesi'ni destekleyen HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, İstanbul Valisi Davut Gül’ü tebrik ederek ülkenin her yerinde bu kararın uygulanması gerektiğini söyledi. Emiroğlu, “İstanbul Valisi Sayın Davut Gül’ü bu cesur kararı için tebrik ediyoruz. Bütün Türkiye’de bu kararın uygulanması ve bunun genelge ile değil kanun ile düzenlenmesi gerekir” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Yunus Emiroğlu, partisinin 04.09.2023 tarihli gündem değerlendirmesini kamuoyu ile paylaştı.

"Tesettürlü kadınlara yönelik hakaret ve saldırılar kabul edilemez"

Emiroğlu, “Son günlerde toplu taşıma araçlarında başörtülü, tesettürlü kadınlara yönelik gerçekleştirilen hakaret ve fiili saldırılar dikkat çekmektedir. 20 Ağustos'ta Kocaeli’de, 31 Ağustos'ta ise İstanbul'da toplu taşıma araçlarında, sırf başörtülü ya da çarşaflı oldukları için kadınlar sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. Maalesef söz konusu menfur saldırılara yenileri eklenmektedir. Geçmişte başörtüsünü yasaklayarak milyonlarca öğrencinin eğitim hakkını gasp eden zihniyet ne acıdır ki yaşanan onca tecrübeden ders almadan varlığını devam ettirmekte, inanca olan düşmanlığını sürdürmektedir. Başörtülü, tesettürlü kadınlara yönelik fiili saldırı ve hakaretler, bireysel bir asayiş olayı olmayıp toplumun büyük bir kesiminin inancına, hayat tarzına ve aynı zamanda bireysel hak ve özgürlüklere yönelik doğrudan bir saldırı ve aleni bir nefret suçudur. Ancak maalesef söz konusu suçlar cezasız kalmaktadır. Cezaların caydırıcı olmayışı; suçluyu cesaretlendirmekte, suçu teşvik etmektedir. Öte yandan toplumun inanç değerleriyle kavgalı olan kimi siyasiler ve medyatik çevreler, yaptıkları sorumsuzca açıklamalarla bu menfur saldırıları kışkırtmakta, motive etmektedir. Başörtüsü ya da çarşafından ötürü kadınlara yönelik fiili saldırı ve hakaretler asla kabul edilemez. Cezalar mutlaka daha caydırıcı hale getirilmeli, kimsenin yaptığı yanına kâr kalmamalıdır. Bunun için gereken yasal düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır. Ancak daha da önemlisi bu menfur saldırıları besleyip motive eden zihniyet, başta siyaset kurumu ve medya olmak üzere toplumun bütün kesimleri tarafından mahkûm edilmelidir” diye konuştu.

"Alkol felakettir"

İstanbul Valiliği tarafından 17 Ağustos 2023'te yayımlanan “Alkol Satışı ve Alkollü İçeceklerin Tüketimi” başlıklı genelge ile "alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmeler dışında" kalan halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında alkollü içki tüketimine yasak getirildi. Genelgenin gerekçesinde ise olaylara karışan kişilerin genellikle alkollü oldukları ifade edildi.

İstanbul Valiliği tarafından alınan kararı destekleyen Emiroğlu, alkol yasağından dolayı İstanbul Valisi Davut Gül’ü tebrik ederek ülkenin her yerinde bu kararın uygulanması gerektiğini söyledi. Emiroğlu, “İstanbul Valisi Sayın Davut Gül’ü bu cesur kararı için tebrik ediyoruz. Bütün Türkiye’de bu kararın uygulanması ve bunun genelge ile değil kanun ile düzenlenmesi gerekir. Ayrıca umuma açık bu alanlarda ruhsatlı işletmelerin de alkollü içki satışının yasaklanması, suç ve suçlu ile mücadele anlamında bir zorunluluktur. Çünkü kamu düzenini bozan, şiddet ve cinayet vakalarına yol açan, ailelerin dağılmasına neden olan ve toplumu ifsat eden en büyük felaket alkollü içki tüketimidir. Bütün istatistikler bu tespiti destekler mahiyettedir. Öte yandan İstanbul Barosunun bu kararın iptaline yönelik İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı esefle karşılıyoruz. Bu iptal davası, toplumun huzuruna karşı açılmış bir davadır” dedi.