Hulusi Akar: 15 Temmuz gecesi emir subayım silah doğrulttu, "sık ulan şerefsiz" diye bağırdım

Hulusi Akar: 15 Temmuz gecesi emir subayım silah doğrulttu, "sık ulan şerefsiz" diye bağırdım
15 Temmuz 2016'da, darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanı olan eski Milli Savunma Bakanı, şu an AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, o geceyi TV100'de gazeteci Kübra Par'a anlattı.Akar, emir subayının kendisine silah...

15 Temmuz 2016'da, darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanı olan eski Milli Savunma Bakanı, şu an AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, o geceyi TV100'de gazeteci Kübra Par'a anlattı.

Akar, emir subayının kendisine silah doğrulttuğunu, bayıltmaya çalıştığını anlattı. Hulusi Akar, "Bizi alıp helikoptere bindirdiler, nereye götürdüklerini söylemediler" dedi.

Akar'ın ifadeleri şöyle:

"Biz tepki gösterince emir subayım silah doğrulttu. Büyük bir hiddetle 'sık ulan şerefsiz' diye bağırdım.  Ellerindeki sert bir şeyle bayıltmaya çalıştılar, ona tepki gösterdik. Elimize naylon kelepçeler bir şey yapmaya çalıştılar. Bizi alıp helikoptere bindirdiler, nereye götürdüklerini söylemediler. Daha sonra ben oranın Akıncı Üssü olduğunu öğrendim. Helikopterde sağa sola tekme attık. Orada gelip ‘Biz darbe yapıyoruz, ülkeyi kurtaracağız. İsterseniz sizi hocamızla görüştürebiliriz’ dediler, reddettik. 2 sayfalık bir bildiriyi yüzümüze okudular. Gitmeden önce 2 rekat namaz kıldık."