İBB’de tekme tokat kavga çıktı

İBB’de tekme tokat kavga çıktı
İBB Meclisi’nde Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Kıdık’a “Büfeci ile muhatap olmamak lazım” diye hitap etmesi üzerine gerginlik yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine...

İBB Meclisi’nde Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Kıdık’a “Büfeci ile muhatap olmamak lazım” diye hitap etmesi üzerine gerginlik yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine oturuma ara verildi.
İBB Meclisindeki AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, önceki günkü oturumda İYİ Partili Meclis Üyesi Taylan Yıldız’a cevap verirken kullandığı “internetçi arkadaş” ifadesi ilgili açıklama yaparken, kullandığı ifadelerle gerginliği başlattı.
Göksu, “Arkadaşımız çok sevmiş sosyal medyadaki profiline eklemiş. Rencide edici bir ifade gibi algılamış diye düşündüm. Rencide etmek için kullanmadığımı ifade ettim. Az önce kendisine de aynısını ifade ettim” dedi.
Sözlerini izah ettiğini, özür dilemediğini belirten Göksu, hakkında ‘özür diledi’ mesajı paylaşan İYİ Partili Ali Kıdık’a, “İspatlamazsan alçağın ta kendisisin. Söylediğim ifade ‘seni rencide etmek için kullandığım bir ifade değil. Zaten çok sevmişsin profiline eklemişsin’. Arkadaş da teşekkür etti bana. Ama kalkıp da ‘özür diledi’ demek size yakışır. Doğru söylüyorsunuz büfeci ile muhatap olmamak lazım” sözleriyle seslendi.
Bunun üzerine Kıdık ayağa kalkarak tepki gösterdi ve meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü. Meclis üyeleri tekme tokat kavga edince salona güvenlik görevlileri çağrıldı.
Oturumu yöneten İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, oturuma 15 dakika ara verdi ve parti grup başkanvekillerini odasına çağırdı. Kavganın ardından meclis salonunda yerlere maskelerin ve su bardaklarının atıldığı görüldü.