İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türkiye'deki kayıtlı göçmen sayısını açıkladı!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türkiye'deki kayıtlı göçmen sayısını açıkladı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, katıldığı canlı yayında, Türkiye'deki kayırlı göçmen sayısını ve göreve geldiğinden itibaren ne kadar düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini açıkladı!Ali Yerlikaya'nın açıklamaları...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, katıldığı canlı yayında, Türkiye'deki kayırlı göçmen sayısını ve göreve geldiğinden itibaren ne kadar düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini açıkladı!

Ali Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle:

"Kendi vatandaşlarımızın sayısını nasıl biliyorsak düzensiz göçmenlerin sayısını da biliyoruz"

"Şu anda 4 milyon 888 bin 286 göçmenimiz var. Bu kimselerin kayıtları bizde. 3 milyon 325 bin 14'ü geçici koruma altındaki Suriyeliler. 294 bin 880'i uluslararası koruma kapsamında olan göçmen. Bir de turizm, çalışma, sağlık gibi çeşitli konularda ikamet izni verilenler var, 1 milyon 268 bin 392. Kendi vatandaşlarımızın sayısını nasıl biliyorsak düzensiz göçmenlerin sayısını da biliyoruz.

"2 ayda 35 bin 700 düzensiz göçmen yakalandı"

Düzensiz göçmenlerle yıllardır mücadele ediyoruz. Vatandaşımızın kayıtlı göçmenle meselesi yok. Düzensiz göçmenle mesele var. İstanbul'da taze bir uygulama. 9 göç mobil sistemi kurduk. Güvenlik güçleri birinden şüphelendiğinde kontrol ediyor. Eğer kimliği yoksa geri gönderme merkezimize gönderiyoruz.

Son 2 ayda 35 bin 700 düzensiz göçmen yakaladık. Bunların 16 bin 18'i sınır dışı edildi. 19 bin 502 düzensiz göçmenin de geri gönderme merkezlerinde sınır dışı işlemi devam ediyor. "