İddia: Çanakkale'de yangından kaçan hayvanlar şimdi de avcıların hedefinde!

İddia: Çanakkale'de yangından kaçan hayvanlar şimdi de avcıların hedefinde!
Çanakkale'de 22 Ağustos'ta başlayan ve kontrol altına alınması 3 gün süren orman yangınında yüzlerce hayvan doğal yaşam alanından oldu. Alevlerden kaçan hayvanların şimdi de avcıların hedefi olduğu iddia edildi.Tarım ve...

Çanakkale'de 22 Ağustos'ta başlayan ve kontrol altına alınması 3 gün süren orman yangınında yüzlerce hayvan doğal yaşam alanından oldu. Alevlerden kaçan hayvanların şimdi de avcıların hedefi olduğu iddia edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamalarına göre bu yılın en büyük ve hasar bırakan iki yangını da Çanakkale'de meydana geldi. Yumaklı, 22 Ağustos yangını için, "Bu yangında 2 bin 650 hektar ormanlık alan zarar gördü. Bu yangınlarda çok şükür bir can kaybımız yok. Ama maalesef ekosistem zarar gördü" demişti.

Birçok hayvan yangından kaçamazken yüzlerce hayvan da alevlerin olmadığı alanlara sığındı.

"Av faaliyetlerini yasaklayın"

Ancak, Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş'in iddiasına göre kaçan hayvanlar bu defa da silahların tehdidi altında. Tüydeş, yayımladığı videoyla sosyal medyada şu açıklamayı yaptı:

"Çanakkale'de felaket bitmiyor! Bu silah sesleri Çanakkale'de günler süren yangının ulaşmak üzereyken söndürüldüğü bölgeden. Bir diğer deyişle yangından kaçan hayvanların sığındığı ormandan. Evlerini, yurtlarını, alışkanlıklarını kaybetmiş hayvanlar yeniden can derdinde. Bölgede aktif görev alan Çanakkale DKMP ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü lütfen Çanakkale'de av faaliyetlerini lütfen bir an önce yasaklayın. Bir orman sadece ağaç ekince geri gelmez, içindeki ekosistemi dengeleri kuran hayvanlardır. Lütfen doğanın kendine gelmesine müsaade edin."