İddia: Diyarbakır'da kaymakam, kendisini karşılamayan müftüye soruşturma açtı

İddia: Diyarbakır'da kaymakam, kendisini karşılamayan müftüye soruşturma açtı
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kaymakam ve müftü arasında yaşanan "karşılama" tartışmaları soruşturmalık oldu. İddiaya göre, İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, İlçe Müftüsü Ferit Bilgin’e, “Cuma günleri vaaz...

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kaymakam ve müftü arasında yaşanan "karşılama" tartışmaları soruşturmalık oldu. İddiaya göre, İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, İlçe Müftüsü Ferit Bilgin’e, “Cuma günleri vaaz yapma, beni karşıla, köye git beni bekle” talimatı verirken, bunu yerine getirmeyen müftü Bilgin’e soruşturma açıldı.

Amida Haber'in haberine göre, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Evsen, kaymakam ile müftü arasında yaşanan iddiaları doğruladı.

Kaymakam ve müftü arasındaki tartışmaların bir süredir devam ettiğini belirten Evsen şunları söyledi:

“Kaymakam beyin gerek gençliğin vermiş olduğu her şeyi yapayım çabası gerekse yöre halkına daha yakın olayım imajı oluşturma çabası ile her yere her aksiyona gitmeliyim çabası bazı yanlışlar da yapmasına neden olmuştur. Diyanet camiasında hele de bir müftüye, ‘Cuma günü vaaz yapma, beni karşıla; köye git beni bekle’ şeklinde yaklaşımları görev aksamasına neden olacakken, kaymakam beyin bunları yapması cidden sorun oluşturmuştur. Amir memurunu korumalı onu ezmeye çalışmamalıdır. Kaymakam bey muhtemelen mobbing nedir bilmiyor. Ya da yaptığını görev addederken konunun boyutunun farkına varamamış olmalı.”