İddia: Hâkim polislerle okul bastı, üç öğrenciyi gözaltına aldırdı

İddia: Hâkim polislerle okul bastı, üç öğrenciyi gözaltına aldırdı
Mardin'de 3 öğrencinin, öğretmene hakaret ettiği iddia edildi. Öğretmenin hakim olan eşi, polislerle okula geldi ve 3 öğrenci okul  gözaltına alındı. Mardin Barosu yaşananlara tepki gösterdi.Mardin’de bir öğretmenle kendisine...
Mardin'de 3 öğrencinin, öğretmene hakaret ettiği iddia edildi. Öğretmenin hakim olan eşi, polislerle okula geldi ve 3 öğrenci okul  gözaltına alındı. Mardin Barosu yaşananlara tepki gösterdi.

Mardin’de bir öğretmenle kendisine küfrettiğini iddia ettiği 3 öğrenci arasında tartışma yaşandı. Öğretmenin olayı hâkim eşine söylediği, hakimin de olayın ardından 5 polis aracıyla okula giderek öğrencileri gözaltına aldırdığı iddia edildi.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre, Mardin’deki bir imam hatip ortaokulunda öğretmen olan N.K. ile 3 öğrenci arasında tartışma yaşandı. Öğretmen, öğrencilerle yaşadığı tartışmayı hakim olan eşine haber verdi. Bunun üzerine Mardin Adliyesi’nde görevli H.Y., 5 polis aracı eşliğinde okula gitti ve okul yönetimiyle görüştü.

H.Y.’nin 3 öğrenciyi okul çıkışında gözaltına aldırdığı ve adliyede ifadelerini aldıktan sonra serbest bıraktığı iddia edildi.

Mardin Barosu: Çocuklara bu muameleyi kabul etmiyoruz

 

Mardin Baro Başkanı İsmail Elik, yaşanan olaya tepki göstererek, çocuklara yönelik gözaltı işleminin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Çocukların Kürtçe ve Arapça küfrettiği iddialarını değerlendiren Elik, şunları söyledi:

"İddiaya göre çocuklardan birinin küfrettiği söyleniyor. Bir öğretmenin çocukları gözaltına aldırması kabul edilecek bir davranış değildir. Emniyetin böyle bir olay nedeniyle çocukları gözaltına aldırıp ifadelerini alması da doğru değil. Eğer öğretmenin eşi hakim olmasaydı bunlar yapılacak mıydı? Çocuklara yapılan bu muameleyi kabul etmiyoruz ve olayın takipçisi olacağız."