İki gündür gözaltında bekliyorlar

İki gündür gözaltında bekliyorlar
İsnat edilen suçla ilgili kendilerine bir bilgi verilmediğini söyleyen TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in avukatı Semih Ecer, “Tamamen sabah gazetesiyle baş başa durumdayız” dedi.Bidebunuizle yayınında konuşan Ecer, Dükel’in...

İsnat edilen suçla ilgili kendilerine bir bilgi verilmediğini söyleyen TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in avukatı Semih Ecer, “Tamamen sabah gazetesiyle baş başa durumdayız” dedi.
Bidebunuizle yayınında konuşan Ecer, Dükel’in terör savcılarının gözaltı süresinin 4 gün olarak belirlediğini ancak ortada örgütlü suç isnadı bulunmadığına dikkati çekerek, Sabah gazetesindeki haberde Müyesser Yıldız ve subayın isminin geçtiğinin ancak Dükel’in isminin geçmemesinin nedenini anlayamadıklarını ifade etti. Ecer, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na müraacat ettik. Bize yüklenen fiil nedir, isnat edilen suç nedir diye. Bilgi verilmedi bize. Gözaltı kararını dahi alamadık. Gözaltı kararının çok detaylı olarak yazıldığı söylendi. O detaylara biz ulaşırsak soruşturmanın amacının tehlikeye düşeceğinden bahsedildi. Sonuçta devletin resmi yetkilileri o kişiyi gözaltına alınıyor. O kişinin polis olup olmadığının bile tespiti için bu gerekiyor. Tamamen Sabah gazetesiyle baş başa durumdayız” dedi.
AİHS’ye göre gözaltına alınan kişinin bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Ecer, “Biz 10 yıl öncesinin tekrarını yaşıyoruz şu anda” diye konuştu.

‘Kısıtlılık kararı hukuksuz’

Öte yandan yayına bağlanan Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı da, kendilerine yönelik bir suç isnadının olmadığını belirtti. Gözaltı kararına kısıtlılık kararı getirilmesinin hukuksuz olduğuna işaret eden Tokatlı, “Bizim en doğal hakkımız. Altında kişinin imzası olan, kişiyi doğrudan ilgilendiren kararlar kısıtlılık kararının dışında olan evraklardır” dedi. “Yarın birgün başımıza neler geleceğini Sabah gazetesinde görüyoruz. Üzerimize atılı suçla ilgili bir satır savunma yapmadan aleyhimizde algı operasyonu yapılıyor” diyen Tokatlı, Müyesser Yıldız’ın savcılıkta ifade vermek istediğini söylediğini, bu yüzden emniyette tutulmasına gerek olmadığını söyledi.