“İkinci aşama bayramdan sonra”

“İkinci aşama bayramdan sonra”
Koronavirüs salgınıyla ilgili yeni yol haritasını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşmede ikinci aşamaya bayramdan sonra geçileceğini söyledi. Koca, “Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya...

Koronavirüs salgınıyla ilgili yeni yol haritasını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşmede ikinci aşamaya bayramdan sonra geçileceğini söyledi. Koca, “Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ama bu tedbirler bayramdan önceki dönem kadar sert olmayacak” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazeteci Candaş Tolga Işık’a bayramdan sonra uygulanacak sosyal medya tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Koca, 27 Mayıs-31 Ağustos tarihlerini kapsayan normalleşmede ikinci aşamada bayramdan sonra alınacak tedbirlerin önceki tedbirlere göre daha yumuşak olacağını ifade etti.
Twitter hesabından görüşmeye ilişkin paylaşım yapan Işık, “Az önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştum, ‘Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ama bu tedbirler bayramdan önceki dönem kadar ‘sert’ olmayacak.” dedi.

Test sayısı 20 binin altında

Türkiye’de koronavirüsten dolayı son 1 günde 28 kişi daha hayatını kaybederken, toplam ölenlerin sayısı 4 bin 397’ye, vaka sayısı 158 bin 762’ye yükseldi. 19 bin 853 test yapılırken, 948 yeni vaka tespit edildi. Bugünkü iyileşen hasta sayısı bin 492 olurken, toplam iyileşen hasta sayısı 121 bin 507’e ulaştı. Toplam yoğun bakım hasta sayısı 739’a ulaşırken, toplam entübe hasta sayısı 338 oldu.