İktidara yakın medya Özdil’in villasıyla yakından ilgilendi

İktidara yakın medya Özdil’in villasıyla yakından ilgilendi
Haftalardır tartışma konusu olan ve özellikle iktidara yakın medya tarafından gündeme getirilen Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil’e ait Bodrum Bitez’deki konutta dün yıkım başladı. CNN Türk yıkımı canlı yayınladı,...

Haftalardır tartışma konusu olan ve özellikle iktidara yakın medya tarafından gündeme getirilen Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil’e ait Bodrum Bitez’deki konutta dün yıkım başladı. CNN Türk yıkımı canlı yayınladı, Anadolu Ajansı anbean haber ve fotoğraf servis etti.
Özdil ailesi 2017’de bir firmadan 4.6 milyon liraya villa satın aldı. İddiaya göre yapı, 142.5 metrekareden 310 metrekareye çıkarıldı. Ardından Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, villayla ilgili inceleme başlattı. Bodrum Belediyesi villayı mühürledi. Çevre Müdürlüğü tarafından kaçak eklentilerin yıkılması için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi’ne tebliğ edildi. Özdil’in avukatı itiraz etti. Muğla 1’inci İdare Mahkemesi yıkımla ilgili yürütmeyi durdurma kararına gerek olmadığına hükmetti. Bu kapsamda Özdil ailesinin yıkım işlemini gerçekleştirmek üzere anlaştığı işçiler dün sabah villaya geldi ve işlem başladı.
İŞTE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ!
Twitter’dan bir paylaşım yapan gazeteci Ünsal Ünlü, CHP’li Muharrem İnce’nin önceki gün Haber Global yayınında sözü kesilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayınlanması olayını hatırlatarak, “Devleti yönetenlerin sevmediği bir gazetecinin evinde belediye talimatıyla yapılan yıkım CNN Türk’te canlı yayınlanıyor. İşte basın özgürlüğü!” tepkisini dile getirdi.