İlahiyatçı Mustafa Öztürk isim vermeden Ergün Yıldırım’a yanıt verdi: Yediniz talan ettiniz lan memleketi; ovalsiniz, bombelisiniz, kemiksizsiniz

İlahiyatçı Mustafa Öztürk isim vermeden Ergün Yıldırım’a yanıt verdi: Yediniz talan ettiniz lan memleketi; ovalsiniz, bombelisiniz, kemiksizsiniz
Gazete Pencere Haber Merkeziİlahiyat profesörü Mustafa Öztürk, kendi Youtube kanalında, hakkında “Firari zihinlerin Ehli Sünnete saldırıları” başlıklı yazıyı kaleme alan Prof. Ergün Yıldırım’a yanıt verirken “Bir...

Gazete Pencere Haber Merkezi

İlahiyat profesörü Mustafa Öztürk, kendi Youtube kanalında, hakkında “Firari zihinlerin Ehli Sünnete saldırıları” başlıklı yazıyı kaleme alan Prof. Ergün Yıldırım’a yanıt verirken “Bir gıdım insan olun ya! Bi susuza su verin! Gidin bir yere ağaç dikin. Yediniz, talan ettiniz lan memleketi. Başımıza Ali kıran baş kesen kesildiniz. Yeter be! Oraya sıfat, buraya yafta, oraya parmak sallama! Kimsiniz? Cevabını da vereyim; ovalsiniz, bombelisiniz, kemiksizsiniz” ifadelerini kullandı.

Medyascope TV’de Ruşen Çakır’a konuk olduğu programda “cemaat ve tarikat yobazlıklarının harmanlandığı ehli Sünnet yapısının köküne kibrit suyu dökülmeli, tepeden tırnağa yeniden bir teoloji geliştirilmeli” dediğini, bunun üzerine ulusal yayın yapan iki gazetede bazı isimlerin kendisini eleştiren yazılar yazdığını belirten Öztürk, o isimlerden birinin adını vermeyerek geçmişini hatırlattı.

Adını vermediği akademisyen televizyon kanallarına konuk olan, Star'da köşe yazan Ergün Yıldırım’ın geçmişini hatırlattı.
“Arkadaşımız ehli Sünnet adına çok alınganlık göstermiş, bizim namımıza da zihnimizin firari, kaçkın olduğunu söylemiş” diyen Öztürk, Ergun Yıldırım’la ilgili şöyle konuştu:

“Bu Firari Zihinleri yazan adam, vakti zamanında Fethullah Gülen sokakta seyyar bir tablada salatalık satsaydı tuzlukla koşanların en başında gelen adamdı. Nitekim AK Parti ve Cemaat adlı kitabında neredeyse Fethullah Gülen’le Hz. Muhammed’i özdeşleştiren, o Fethullah Gülen denilen o adamı, şimdiki o FETÖ elebaşısını cilalı laflarla cilalayan, yani FETÖ’ye yalakalık yapan bir adamdı.”

Hiçbir bir kesimin insanı olmadığını, bağlantısınız olduğunu belirten Öztürk sosyal medyada da dolaşıma giren videosunda şunları söyledi

”Ben tek başılık bir dünyaya gittim. Tek başına cemaat kurmaya kalktım. Beni her hangi bir yere, o karşı mahalle diye izafe etmeyin. Onların yobazlıkları da sizde aşağı değil ki. Ben hiçbir yere gitmedim. Ben bağlantısızlar gibiyim. Birleşmiş Milletlere üye değilim. Ben tekim. Beni herhangi bir yere adres göstererek buradan şuraya firar etti diye, şuraya iltica etti diye konuşmayın. Bugün size yaptığım eleştiriler başka bir zihniyetin işine yarıyor diye beni oraya yakıştırmayın. Benden bir Yaşar Nuri hikayesi çıkaramayacaksınız. Ucuz siyasi pozisyon değişiklikleriyle kendine yer arayan bir adam olarak hiçbir zaman göremeyeceksiniz. Umurumda değilsiniz. İmkanlarınız da değil. Sahip olduğunuz nimetler hiç değil. 60 yaşıma gelmiş, feleğin çemberinden geçmişim. Hayat bir günse ikindiyi geçmişim. Dünyanın hepsi sizin olsa ne olacak? Bir gıdım insan olun ya! Bi susuza su verin! Gidin bir yere ağaç dikin. Yediniz, talan ettiniz lan memleketi. Başımıza Ali kıran baş kesen kesildiniz. Yeter be! Oraya sıfat, buraya yafta, oraya parmak sallama! Kimsiniz? Cevabını da vereyim; ovalsiniz, bombelisiniz, kemiksizsiniz”