İlave ek yerleştirme ile 3’üncü tercih fırsatı

İlave ek yerleştirme ile 3’üncü tercih fırsatı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üniversite sınavlarında baraj puanlarının düşürülmesini istemesinin ardından, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) konuyla ilgili olarak çalışmalarını tamamladı.YKS tercih sürecinde...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üniversite sınavlarında baraj puanlarının düşürülmesini istemesinin ardından, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) konuyla ilgili olarak çalışmalarını tamamladı.
YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS), Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) uygulanan baraj puanının 140; Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde (YDT) uygulanan baraj puanının ise 170’e düşürüldüğünü açıkladı. Geçen yıl, 4 yıllık bölümler için 180 puan olan baraj benzeri gerekçelerle 170’e düşürülmüştü.
Bahçeli, genel başarının düşük olduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın, Temel Yeterlilik Testi’nde baraj puanının 140, Alan Yeterlilik Testi’nde ise 160’a çekilmesini önermişti.