İletişim Başkanlığı yalanlamıştı; Ali Erbaş'ın 2015 yılındaki yazısı ortaya çıktı

İletişim Başkanlığı yalanlamıştı; Ali Erbaş'ın 2015 yılındaki yazısı ortaya çıktı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Günaydın demek cahiliye dönemi adetidir” ifadesini kullandığına dair iddialar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı. Ancak Erbaş'ın 2015 yılında kaleme...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Günaydın demek cahiliye dönemi adetidir” ifadesini kullandığına dair iddialar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı. Ancak Erbaş'ın 2015 yılında kaleme aldığı bir köşe yazısında bu görüşü savunduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada bugün gündeme gelen iddiada, Erbaş’ın “Günaydın demek cahiliye dönemi adetidir” dediği ve ‘günaydın’ yerine, “Essalamü aleyna ve ala ibadillahissalihin” denmesi gerektiğini söylediği öne sürüldü.

İletişim Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada ise “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ‘Günaydın demek cahiliye dönemi adetidir’ şeklinde bir açıklamasının olduğu iddiaları gerçek değildir. Ali Erbaş, ilk olarak 2021 yılında ortaya atılan bu iddiayı yalanlayarak kendisinin de ‘günaydın’ kelimesini kullandığını belirtmişti” dendi.

Ancak Erbaş'ın 2015 yılında Yeni Şafak gazetesinde kaleme aldığı yazıda buna benzer bir ifadeyi savunduğu görüldü. Yazının ilgili kısmı şöyle:

"Cahiliye döneminde birinin evine vardıkları zaman mahremiyete saygı göstermez, dünya ve âhiret saadetini temenni etmek olan selamı da bilmezlerdi. “Sabahınız hayat olsun”, “akşamınız hayat olsun”, “aydın olsun” gibi sözler söylerlerdi. Bizde bazı kimselerin kullandığı “günaydın”, “tünaydın” ifadelerine benzer ifadelerdi bunlar."