İmamoğlu haçı koparılan kiliseyi ziyaret etti

İmamoğlu haçı koparılan kiliseyi ziyaret etti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 23 Mayıs’ta bir kişi tarafından kapısındaki haçı koparılan Kuzguncuk’taki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ni ziyaret...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 23 Mayıs’ta bir kişi tarafından kapısındaki haçı koparılan Kuzguncuk’taki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ni ziyaret etti. İmamoğlu Kilise Vakfı Başkanı Edvard Ayvazyan’dan olayla ilgili bilgi aldı. Ayvazyan, yerinden koparılan haçın bulunduğu ve monte edildiğini belirtti. İmamoğlu, “Geçmiş olsun. Bir aradayız. Bir ibadethaneye yapılmış bir hareket, hepimize yapılmıştır; hangi inançtan olursa olsun” diye konuştu.
TUTUKLANDI
Haçı söktüğü gerekçesi ile gözaltına alınan Mazlum D. önce serbest bırakıldı, ardından savcılığın itirazı üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Karar üzerine tekrar gözaltına alınan Mazlum D. tutuklandı. Mazlum D. ilk gözaltı işleminde savcılığa verdiği ifadede, “Bir insan zaman zaman öfke patlaması yaşayabilir. Ancak bu öfke patlamasının kilise veya haçla ilgisi yoktur. Benim tüm dinlere saygım vardır” demişti.