İmamoğlu: İBB'de kadın yönetici sayısı yüzde 100 arttı

İmamoğlu: İBB'de kadın yönetici sayısı yüzde 100 arttı
İBB Başkanı İmamoğlu, yaklaşık 5 yıllık görev süreleri boyunca kadın çalışan sayısını yüzde 40, kadın yönetici sayısını da yüzde 100 artırdıklarını söyledi. İmamoğlu, kadın istihdamını arttırmak için yerel...

İBB Başkanı İmamoğlu, yaklaşık 5 yıllık görev süreleri boyunca kadın çalışan sayısını yüzde 40, kadın yönetici sayısını da yüzde 100 artırdıklarını söyledi. İmamoğlu, kadın istihdamını arttırmak için yerel politikalarını anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, Yönetim Kurulunda Kadın Derneği’nin (YKKD) Beşiktaş’ta düzenlediği "Gelecek İçin Kadın Gücü Zirvesi"ne katıldı. İmamoğlu, zirvenin açılışında Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlar için öngördüğü rolü vurgulayarak, Türkiye'de kamuda ve özel sektörde kadın istihdamı düzeyinin yetersiz olduğuna dikkat çekti.

2019 yerel seçimlerinde İBB Başkanlığına aday olduğunda belirttiği üç ana ilkenin altını çizen İmamoğlu, İstanbul'un daha adil, yaşanabilir ve yenilikçi bir kent olması için taahhüt ettiklerini hatırlattı. İmamoğlu, kadın istihdam düzeyini yüzde 40, kadın yönetici sayısını ise yüzde 100 artırdıklarını ancak bu çabaların yeterli olmadığını belirtti.

İBB Başkanı İmamoğlu

İmamoğlu'nun kadın genel sekreter yardımcıları atanmasıyla ilgili açıklamaları, İBB tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Yönetici makamlarda kadın istihdamı rakamlarının, 21. yüzyılda hala sürdürülmesinin üzücü olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca, farklı mesleklerdeki kadınların İBB ailesine katılımını artırmaya yönelik çabalarının devam ettiğini ve kadınlara fırsat verildiğinde başarılarını hızla elde ettiklerini belirtti.

Kadın istihdamı başvurulara da yansıdı

İmamoğlu, yaptıkları çalışmalar sonucunda kadınların iş başvuru sayısında yüzde 100’ün üzerinde artış sağladıklarını ve artık erkeklerden daha fazla kadın adayın başvuruda bulunduğunu ifade etti. Bu gelişmelerle birlikte, İBB'nin kadın istihdamına yönelik politikalarının etkisini göstermeye başladığını belirtti.