İmamoğlu vefat gerçeğini açıkladı

İmamoğlu vefat gerçeğini açıkladı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Covid-19 ölüm rakamlarıyla ilgili, "Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı?" ifadelerini...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Covid-19 ölüm rakamlarıyla ilgili, "Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı?" ifadelerini kullandı.
Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya gelen İmamoğlu, İstanbul’daki, vefatlarla ilgili bilgileri paylaştı.
22 Kasım’da bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısının 186 olduğunu belirten İmamoğlu, “Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayımız, 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz. Normal kasım ayında bizim definimiz, İstanbul’da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450’ye doğru gidiyor. Bu kadar zor durumdayız. Bunu bilin" dedi. Türkiye'de 22 Kasım koronavirüs verilerine göre, 139 kişi hayatını kaybetti.
Geçen haftalarda İmamoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye için açıkladığı günlük Covid-19 ölüm sayısından 50 kadar fazlasının İstanbul'da olduğunu ileri sürmüştü.