İmamoğlu'dan Soylu'ya ‘terörist’ tepkisi: Bu psikolojisi bozuk bakanla ilgili analiz yapılsın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İBB'ye alındığını ileri sürdüğü 33 bin kişiden bir kısmının terör kaydı olduğu açıklamasına sert tepki gösterdi. İşe...

İmamoğlu'dan Soylu'ya ‘terörist’ tepkisi: Bu psikolojisi bozuk bakanla ilgili analiz yapılsın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İBB'ye alındığını ileri sürdüğü 33 bin kişiden bir kısmının terör kaydı olduğu açıklamasına sert tepki gösterdi. İşe alınan ve iş akdi feshedilen çalışan sayılarını açıklayan İBB Başkanı, "İstanbul’daki temsilcileri de yalan konuşuyor, bu sayıyı veren Sayın bakan da yalan konuşuyor" dedi.

İmamoğlu, "Meclisteki tutumu tavrı, davranışlar, kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali, yüz ifadeleri açısından ben gerçekten çağrı yapıyorum, ciddi bir öneride bulunuyorum, bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş sayın bakanla ilgili bir analiz yapsınlar. Türkiye’nin bu kadar önemli bir kurumunun başındaki insanın psikolojisi bu haldeyse bizim kadim kurumumuz, İçişleri Bakanlığımız tehlike altında demektir” sözlerini kaydetti.

"Sayın bakanın itibarı beni itibarsızlaştırmaya asla yetmez ama ben kanunda hakkımı arayacağım. Kişisel haklarıma saldırı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne saldırı üzerinden hukuk önünde hakkımı arayacağım" açıklamasını yapan İmamoğlu, "Toplumun ruh halini bozacak, toplumu daha da karamsarlığa itecek tavırları gösteren bir bakanla karşı karşıyayız. Allah milletimizi de onun gibi yöneticilerin karşısında korusun" dedi.

İmamoğlu, Soylu'nun 33 yolsuzluk dosyasından 21'inde hukuka aykırılığa rastlamadıklarına ilişkin açıklamasına da şöyle yanıt verdi:

"Ona bırakır mıyım ben onu? 33 tane dosyamız var, bu dosyaları bakanlık usulsüz bir şekilde elimizden almıştır sindirmeye çalışmıştır, bir yılı aşkın süredir ellerinde tutuyorlar şimdi de efendim 21'inde hiçbir şey bulunamadı, hadi oradan her birini takip edeceğiz. Her biri takibimizdedir. 33 dosyanın hiçbir tanesinden bile gözümüzü ayırmıyoruz."

SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Soylu, "İstanbul'a yaklaşık 33 bin kişi alındı ve bu 33 bin kişiden ancak 14 bin kişinin bilgisi bize intikal ettirildi ve 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455'inin PKK ve KCK kaydı var, 80'inin DHKP-C kaydı var, 20'sinin de MLKP kaydı var, 2'sini MKP kaydı var ve diğerlerinin de kayıtlarını her birinize gönderebilirim" demişti. Soylu ayrıca İBB'nin el konulan 33 yolsuzluk dosyasından 21'inde de hukuka aykırılığa rastlamadıklarını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar