İnce’DEN ÇOK KRİTİK ÇAĞRI

İnce’DEN ÇOK KRİTİK ÇAĞRI
Haber Global TV’de katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştuğu için sözlerinin kesilmesine sinirlenip stüdyoyu terk eden Muharrem İnce’den çağrı geldi. İnce, ““Herkese sesleniyorum, eğer canlı yayında konuksanız...

Haber Global TV’de katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştuğu için sözlerinin kesilmesine sinirlenip stüdyoyu terk eden Muharrem İnce’den çağrı geldi. İnce, ““Herkese sesleniyorum, eğer canlı yayında konuksanız ve bekletiliyorsanız yayını terk edin, herkes terk etsin” dedi.

Haber Global TV’de canlı yayındaki konuşması kesilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’un Fethi programına bağlanmasına tepki gösterip stüdyoyu terk eden CHP’li Muharrem İnce yeni bir açıklama yaptı. Medyanın yüzde 90’ını Erdoğan’ın kontrol ettiğini söyleyen İnce, “Herkes korkuyor. Hâkim, savcı, medya, iş adamı korkuyor. Bu korku düzenine son vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
İnce, “Herkese sesleniyorum, eğer canlı yayında konuksanız ve bekletiliyorsanız yayını terk edin, herkes terk etsin” diyerek çağrıda bulundu. “Bana yapılan şuna benziyor. Seni akşam bize misafirliğe çağırıyorum, sonra da seni bırakıp karşı komşuya gidiyorum. Beni davet ediyorsan, beni bekletip Erdoğan’ı veremezsin. Zaten 35-40 kanalda Erdoğan var. Madem beni davet ettin, bırak o kanalda da ben konuşayım” diyen İnce, yaşanan olayın medya düzeninin bir sonucu olduğunu, bu düzenin Türkiye’yi yoksullaştıracağını, tutsaklaştıracağını belirtti.
Sözcü’de yer alan habere göre, çağrıda bulunan İnce, “. Herkese sesleniyorum, eğer canlı yayında konuksanız ve bekletiliyorsanız yayını terk edin, herkes terk etsin” dedi.
İnce sözlerini şöyle sürdürdü:
“Programda kalsaydım özellikle şunu anlatacaktım: Almanya ekonomisi bizim beş katımız ve pandemi sürecinde 750 milyar Euro’luk paket açıkladı. Bizim de 1 trilyon liralık bir paket açıklamamız gerekirdi. Ama açıklanan 250 milyar lira. Paketin çoğunluğu da ertelemeden ibaret, yüzde 96’sı kredi zaten… Fakat göz boyama yapılıyor. Göz boyama ve kandırmaca da yalaka ve yandaş medya tarafından yapılıyor.”