İngiliz gazetesinin iddiası Rusya’yı kızdırdı

İngiliz gazetesinin iddiası Rusya’yı kızdırdı
İngiliz The Times gazetesinde yer alan haberde, İsveç ve Finlandiya›nın bu yaz NATO›ya üye olabileceği öne sürüldü. Daha önce “Bunun askeri sonuçları olur” uyarısında bulunan Kremlin, uyarısını yineledi.Times’a konuşan...

İngiliz The Times gazetesinde yer alan haberde, İsveç ve Finlandiya›nın bu yaz NATO›ya üye olabileceği öne sürüldü. Daha önce “Bunun askeri sonuçları olur” uyarısında bulunan Kremlin, uyarısını yineledi.

Times’a konuşan ismi verilmeyen ABD’li yetkililer, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırarak çok büyük bir stratejik hata yaptığını vurguladı, Finlandiya ve İsveç’in yazın NATO’ya katılma ihtimalinin olduğunu söyledi. ABD’li yetkililer, NATO dışişleri bakanları toplantısında da Finlandiya ve İsveç’in potansiyel üyeliğinin konuşulduğunu öne sürdü.

Yapılan anketlere göre, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgali, kamuoyunun NATO’ya katılmaya yönelik desteği yüzde 30’dan yüzde 60’a çıkardı.

KREMLİN YİNE UYARDI
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, NATO’nun bir çatışma aracı olduğunu savunarak, “NATO barış ve istikrarı sağlayan bir ittifak değildir, NATO bir çatışma aracıdır. Daha fazla genişlemesi Avrupa›ya istikrar getirmeyecek» ifadelerini kullandı. İsveç ve Finlandiya, Kuzey Kutup Dairesi›nde Rusya›ya en yakın iki ülke. Kremlin daha önce de iki ülkenin NATO’ya katılması durumunda ‘askeri sonuçları’ olabileceğini söylemişti.