“İNGİLTERE’NİN BİLDİĞİNİ BİZ BİLMİYORUZ”

“İNGİLTERE’NİN BİLDİĞİNİ BİZ BİLMİYORUZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de ekonomideki kötü tablonun nedenini yeni sisteme ve yeni sistemle bürokratik kurumların yok edilmesine bağladı. Kılıçdaroğlu’na göre özellikle bütçe dışı oluşumlar nedeniyle...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de ekonomideki kötü tablonun nedenini yeni sisteme ve yeni sistemle bürokratik kurumların yok edilmesine bağladı. Kılıçdaroğlu’na göre özellikle bütçe dışı oluşumlar nedeniyle şeffaflık tamamen devre dışı kaldı.

Kılıçdaroğlu “Ekonominin temel sorunu şeffaflık. Hesapları gizliyorlar. Çünkü maliyetleri şişiriyorlar. Bizim bu kaynağın nereye gittiğini sorgulamamız lazım. Bu kaynağı ne muhalefet ne gazeteci ne de AK Parti milletvekilleri biliyor. En büyük sorunumuz şeffaflığın olmaması. Devletin bize vermediği verileri yurt dışından bir şirketten alıyoruz” diye konuştu.
CHP liderinin Karar TV’deki mülakatında şeffaflık ve liyakat vurgusu öne çıktı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi.
“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük ekonomik kaynağı kullanan; AK Parti dönemi hükümetleridir. Son 17 yılda, AK Parti hükümetleri döneminde, toplam 2 trilyon 346 milyar dolar kaynak kullanıldı. 17 yılda, 79 yılda kullanılan kaynağın 3 katını kullandılar. Bizim bu kaynağın nereye gittiğini sorgulamamız lazım. Bu kaynağı ne muhalefet ne gazeteci ne de AK Parti milletvekilleri biliyor. En büyük sorunumuz şeffaflığın olmaması. Yapılan en büyük havalimanının kaça yapıldığını bilmiyorum. Bir milletvekili olarak bunu bilmiyorum. Ama parasını ödüyorum.”
“Yap-işlet-devret modelleri ile ilgili yapılan projeler ile ilgili hiçbir şey bilmiyoruz. Bize bilgi verilmiyor. Bütçe Planlama Komisyonu’na bütçe geldiğinde, ilgili Bakanlar topu birbirine atıyor. Soru önergeleri veriyoruz; ‘Bilgiler bizde değil Vali’ye sorun’ diyorlar. Şehir hastaneleri ile ilgili bilgiyi; şehir hastanelerinin danışmanlığını yapan İngiltere’deki yabancı danışmanlık firmasının internet verilerinden çıkardık. Düşünün; İngiltere’nin bildiğini biz bilmiyoruz. Vergimizin nereye gittiğini bilmiyoruz.”
“Türkiye’de nüfus artıyor fakat milli gelir sürekli ve ciddi şekilde düşüyor. Bu durum; ciddi bir kriz olduğunu gösteriyor. Demek ki; ülke iyi yönetilmiyor. Bu rakamların Erdoğan’ın önünde gittiğini düşünmüyorum. Çünkü bu rakamları önüne götürecek adam yok.