Irak'ın başkenti Bağdat'a hava saldırısı: 4 milis öldü

Irak'ın başkenti Bağdat'a hava saldırısı: 4 milis öldü
Saldırıdan ABD'yi sorumlu tutan Haşdi Şabi, El Nujaba Hareketi liderlerinden Saidi de dahil olmak üzere 4 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.Gazete Pencere Haber MerkeziBağdat'ta, İran'a yakın Haşdi Şabi karargahına düzenlenen...
Saldırıdan ABD'yi sorumlu tutan Haşdi Şabi, El Nujaba Hareketi liderlerinden Saidi de dahil olmak üzere 4 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Bağdat'ta, İran'a yakın Haşdi Şabi karargahına düzenlenen hava saldırısında, Nuceba Hareketi liderlerinden Ebu Takva el Saidi'nin öldüğü açıklandı. Haşdi Şabi, saldırıyı ABD'nin gerçekleştirdiğini iddia ederek, Saidi'nin yanı sıra dört kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti.

Polis kaynaklarına göre, Nujaba Hareketi'ne ait bir binaya en az iki roket düştü. Hareket, "Misilleme yapacağız ve Amerikalıları pişman edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Irak polisi ve güvenlik kaynakları, saldırıyı kimin gerçekleştirdiği konusunda henüz ayrıntılı bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Irak polisi  hükümet soruşturmasının tamamlanmasını beklediklerini belirtti.

ABD, geçen ay Irak'ta İran'a bağlı isyancıların bir ABD askerini ağır yaralayan insansız hava aracı saldırısına karşı başlattığı karşı saldırılara devam ediyor.