İran medyası, ‘Haniye ve Hamaney Tahran'da görüştü’ iddiasını doğruladı

 İran medyası, ‘Haniye ve Hamaney Tahran'da görüştü’ iddiasını doğruladı
İran yönetimi, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in Hamas liderlerinden İsmail Haniye ile Tahran'da görüştüğü iddiasını teyit etti.Hamas'ın Politbüro Şefi İsmail Haniye ile İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Tahran'da...

İran yönetimi, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in Hamas liderlerinden İsmail Haniye ile Tahran'da görüştüğü iddiasını teyit etti.

Hamas'ın Politbüro Şefi İsmail Haniye ile İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Tahran'da görüştüğü iddiasına İran devlet medyasından doğrulama geldi.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, 2019'dan beri Katar ile Türkiye arasında yaşayan Haniye, dün verdiği bir röportajda Hamaney'le yakın zamanda İran'ın başkentinde biraraya geldiklerini söylemişti.

İran devlet medyasındaki haberde ise Haniye'nin görüşmede, "Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki son gelişmelerin yanı sıra Siyonist rejimin suçları konusunda" Hamaney'e bilgi verdiği belirtildi.

Hamaney'in ise "Gazze halkının direncini övdüğü, doğrudan Washington ve bazı Batılı ülkeler tarafından desteklenen Siyonist rejimin suçları karşısında güçlü üzüntü duyduğunu söylediği" belirtildi.

İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim de, görüşmede Hamaney'in "İran'ın Siyonist işgalcilere karşı Filistin direniş güçlerini daimi olarak destekleme politikasını vurguladığını" yazdı.