İsias Otel'de kızını kaybeden babaya yarın görülecek ilk duruşma öncesi dava şoku

İsias Otel'de kızını kaybeden babaya yarın görülecek ilk duruşma öncesi dava şoku
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İsias Otel'de kalan kızını kaybeden babaya dava açıldı.İsias davasını takip etmek için Türkiye’ye giden kafilede yer alan Şampiyon Melekler’den Selin Karakaya’nın...

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İsias Otel'de kalan kızını kaybeden babaya dava açıldı.

İsias davasını takip etmek için Türkiye’ye giden kafilede yer alan Şampiyon Melekler’den Selin Karakaya’nın babası Enver Karakaya, hakkında dava kararı olduğunu öğrendi.

Kıbrıs Postası’nın elde ettiği bilgiye göre, Gaziantep Havalimanı’nda tutanak imzalayan Karakaya’nın X’te (Twitter) yaptığı paylaşım nedeniyle dava edildiği belirtildi.

Türkiye'nin Sakarya ilinde ikamet eden bir kişi tarafından şikayet edildiği öğrenilen Karakaya’nın ifadesini Adıyaman Adliyesi’nde vereceği de kaydedildi.

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan, 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel’in 11 sanığının yargılanacağı dava yarın başlayacak.

Davanın ilk duruşması yarın görülecek

6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Adıyaman’da yıkılan İsias Otel ile ilgili davanın ilk duruşması yarın görülecek.

Aralarında, voleybol turnuvası için kentte bulunan Kuzey Kıbrıslı öğrencilerin de yer aldığı 72 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili davayı kalabalık bir heyetin izlemesi bekleniyor.

Dava kapsamında hazırlanan iddianamede şüpheliler, "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmakla" suçlanıyor.

İddianameyi eksik bulduğunu belirten Kuzey Kıbrıslı aileler ve avukatları ise yargılamanın “olası kast” suçlaması üzerine kurulması gerektiğini savunuyor.

Ne olmuştu?

Geçmiş yıllarda İsias Otel, Adıyaman’ın önemli otellerinden biriydi.

6 Şubat depremleri sırasında otel binası yıkıldı.

Kuzey Kıbrıs’taki Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nden Adıyaman’a voleybol turnuvası için giden kız ve erkek voleybol takımı oyuncuları, veliler ve öğretmenlerden oluşan 39 kişilik kafile, depremler sırasında burada konaklıyordu.

Burası, tur rehberleri tarafından da tercih edilen bir oteldi.

Depremler sırasında Turist Rehberleri Birliği’nden yaklaşık 40 kişilik bir grup da eğitim için otelde kalıyordu.

Binanın yıkılması sonucu, Kuzey Kıbrıslı öğrenciler ile rehber ve rehber adaylarının büyük bölümünü oluşturduğu 72 kişi hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren, çoğunluğu öğrenci 35 Kuzey Kıbrıslı'nın cenazeleri, Gazimağusa’da defnedildi.

Bu ölümler, şehrin 1974’teki savaştan sonraki en büyük toplu kaybı.

Ada’da, hayatını kaybeden öğrenciler “Şampiyon Melekler” olarak anılmaya başlandı.

Kuzey Kıbrıslı aileler hem hukuk mücadelesi vermek hem de çocukları adına çeşitli projeler yürütmek amacıyla Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneğini kurdu.

Dernek, davayla ilgili büyük bir kampanya başlattı.

Derneğin, bu kampanya kapsamında sosyal medyada kullandığı etiket ise #isiasortakdavamız oldu.