İşkence gördüğünü iddia eden genç: İstanbul’da gün ortasında kaçırıldım

İşkence gördüğünü iddia eden genç: İstanbul’da gün ortasında kaçırıldım
ÖHD İstanbul kaçırılan ve işkence gören İmrak için açıklama yaptı. Kaçıranların İmrak’a İstanbul’u terk etmezse öldüreceklerini söylediği belirtildi.Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, kaçırıldığını...

ÖHD İstanbul kaçırılan ve işkence gören İmrak için açıklama yaptı. Kaçıranların İmrak’a İstanbul’u terk etmezse öldüreceklerini söylediği belirtildi.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, kaçırıldığını iddia eden Kerem İmrak için basın açıklaması düzenledi. Avukatlar, “1990’lı yılları anımsatan yöntemlerle müvekilimiz kaçırılmıştır” dedi. Açıklamaya göre, İmrak 17.12.2023 saat 18.30 civarında akrabasıyla buluşmak üzere gittiği Yakuplu Mahallesi Sancaktar caddesi başında Kuvay-i Miliye Camii karşısında çakarları bulunan sivil bir araçtaki sivil giyimli kişiler tarafından kimlik tespiti için durduruldu. İmrak’ın hakkında yakalama kararı var denilerek 3 kişi tarafından zorla araca bindirilerek kaçırıldığı belirtildi.

Avukatlar müvekillerinin kaçırılmasının ayrıntılarını şöyle ifade etti:

“Müvekkil yaklaşık 4-5 saat boyunca araçta şehrin farklı ormanlık alanlarında dolaştırılarak işkenceye maruz bırakılmıştır. Müvekkil, 18.12.2023 günü İstanbul’u terk etmemesi durumunda öldürmekle tehdit edilmiştir. Yapılan işkenceler sonrası Başakşehir taraflarında tenha bir noktada içinde kişisel eşyalarının olduğu çantası da gasp edilerek bırakılmıştır.

Olay günü Müvekkil Kerem İmrak’ın yakınları tarafından derneğimize başvuruda bulunulmuş olup, müvekkilin emniyette olup olmadığı tarafımızca sorulduğunda böyle bir gözaltı olmadığı bilgisi tarafımıza verilmiştir. Dolayısıyla bu bir gözaltı işlemi değil kaçırılmadır. Müvekkilimiz kolluk kuvvetleri tarafından kaçırılarak işkenceye maruz bırakılmış, ölümle tehdit edilmiştir. Dolayısıyla başta Müvekkilimiz olmak üzere tüm yurttaşların can güvenliği tehlikededir. Zira yurttaşların can güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçlerinin yurttaşlara işkence etmesi ve ölümle tehdit etmesi kimsenin güvende olmadığını göstermektedir.

Kamu görevlilerinin açıkça işlediği suçlara karşı bir devlet politikası haline gelmiş olan cezasızlık geleneği devam etmektedir. Ancak kamu görevlilerinin işledikleri suçlar sebebiyle yargılamadan muaf değillerdir. İşkence suçunda zaman aşımı yoktur! Sokak ortasında işkence ve kötü muamelede bulunan kolluk görevlilerinin derhal görevden alınarak, haklarında soruşturma başlatılması gerekmektedir.”

Dernek üyesi avukatlar, “Her türlü işkence ve saldırının karşısında yurttaşların ve halkımızın yanındayız. Müvekkilimize karşı işlenen bu saldırı ve işkencenin takipçisi olacağız” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.