İsmail Saymaz: Ayhan Bora Kaplan cinayetten soruşturulabilir

İsmail Saymaz: Ayhan Bora Kaplan cinayetten soruşturulabilir
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımlanan yazısında suç örgütü kurduğu iddiasıyla tutuklanan  ve Süleyman Soylu'ya yakınlığı ile dikkatleri üzerine çeken Ayhan Bora Kaplan’ın 11 Eylül’de Ankara Emniyet Müdürlüğü...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımlanan yazısında suç örgütü kurduğu iddiasıyla tutuklanan  ve Süleyman Soylu'ya yakınlığı ile dikkatleri üzerine çeken Ayhan Bora Kaplan’ın 11 Eylül’de Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde sabıkası sorulduğunda söylediği “2011 yılınca cinayet suçundan yargılanıp 7 yıl 6 ay ceza aldığı” bilgisinin açık kaynaklarda ve adli sicil kayıtlarında olmadığını belirtti.

Saymaz, “Kaplan işlemediği suçu üstlenmeyeceğine, övünmek için ‘cinayetten ceza alıp tutuklandım” diye yalan söylemeyeceğine göre, bu tuhaflığın mutlaka bir izahı olmalı” ifadelerini kullandı.

Mahfuz Tatar davası

Saymaz, Kaplan soruşturmasında bir başka cinayet dosyası, Mahfuz Tatar davasının kapağının da yeniden aralandığını söyledi.

Saymaz'ın aktardığına göre, Ayhan Bora Kaplan, geçmişte bu cinayetle ilgili hiç suçlanmadı, adı dava dosyasında geçmedi.

Saymaz, “İddia o ki, bu cinayet şimdi suç örgütünün eylemleri arasında le alınıyor. Eğer soruşturma genişletilirse Kaplan’ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınabilir. Belki Kaplan, Tatar cinayetinden yargılanabilir” iddiasında bulundu.

Saymaz, yazısının devamında ise MHP lideri Devlet Bahçeli’nin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkan açıklamasını hatırlatarak, “kapağı aralanmış dosya yeniden kapanabilir de” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.