İsmail Saymaz: Motokurye Göçer'in öldüğü kazaya ilişkin açığa alınan iki polisin gerçek dışı tutanak hazırladığı görülüyor

İsmail Saymaz: Motokurye Göçer'in öldüğü kazaya ilişkin açığa alınan iki polisin gerçek dışı tutanak hazırladığı görülüyor
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Somali Cuhmurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un ölümüne sebep olduğu motokurye Yunus Emre Göçer soruşturmasına ilişkin açığa alınan ve haklarında soruşturma başlatılan...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Somali Cuhmurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un ölümüne sebep olduğu motokurye Yunus Emre Göçer soruşturmasına ilişkin açığa alınan ve haklarında soruşturma başlatılan iki trafik polisine ilişkin "Açığa alınan trafik polisi R.A. ve A.S.K.’nin Somali Cuhmurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’u aklayan ve Göçer’i suçlayan gerçekdışı bir kaza tutanağı hazırladığı görülüyor" diye yazdı.

Tutanağı paylaşan Saymaz, şunları yazdı:

Kaza tutanağı saat 14 sularında düzenlendi.

Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amirliği yetkilileri ise saat 17’de nöbetçi savcıyı arayıp talimatını aldı.

20 dakika sonra, saat 17.20’de, MOBESE görüntüleri iki polis tarafından izlenerek, tutanağa dönüştürüldü. 

Tutanakta yazıldığı üzere Göçer’in kaldırıma çarpıp sekerek Mohamud’ın önüne düşmediği görüldü. 

19 dakika sonra Mohamud’un ifadesi alındı.

Mohamud, görüntülere rağmen Göçer’i suçlayarak, “Hiç sinyal vermeden frene bastı, sağa dönüş yaptı ve kaskı bulunmuyordu” diye yalan söyledi. 

Fakat karakoldan serbest bırakıldı.

İddia o ki...

Karakol yetkilileri savcıya kaza görüntülerini göndererek, bilgi verdi. 

Yine de karar değişmedi.

Göçer’in avukatı İyaz Çimen, 1 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, Mohamud’un kaçabileceğini belirtti ve tutuklanmasını istedi.

Dilekçede şöyle yazıyor:

“Şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Tutuksuz yargılanması usul ve yasaya aykırıdır. Şüpheli yabancı uyrukludur ve kaçma şüphesi mevcuttur. 

Kamera kayıtları incelendiğinde kusurun şüphelide olduğu açıktır. Kamera kayıtları için bilirkişi raporu alınmamıştır. Rapor alınması durumunda yeni delille şüphelinin kusurlu olduğu belli olacaktır. Bu sebeple şüphelinin tutuksuz yargılanmasına itiraz eder, kamera kayıtları için bilirkişi raporu alınmasını ve şüphelinin tutuklu yargılanmasını talep ederiz.”

Gel gör ki, hiçbir işlem yapılmadı.

Çimen’in 5 Aralık’taki ikinci dilekçesi de karşılıksız bırakıldı. 

Zaten işlem yapılsa bile Mohamud yakalanamayacaktı.

Çünkü 2 Aralık’ta uçağa binip Somali’ye gitmişti.

Göçer’in ölümünden bir gün sonra savcılık polise verdiği sözlü talimatta “Mohamud’un yurt dışına giriş çıkış kayıtlarının tespitini, ikametinin kontrol edilmesini ve 8 Aralık’ta mesai saatleri içerisinde savcılıkta hazır edilmesini” istedi.

Talimat gösteriyor ki...

Mohamud’un kaçtığından bihaberdiler.