İsrail'in 'insani ara' mesajına Hamas'tan ret: Saldırı varsa müzakere yok

İsrail'in 'insani ara' mesajına Hamas'tan ret: Saldırı varsa müzakere yok
 İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog, Gazze'de rehinelerin serbest bırakılması için yeni bir insani araya hazır olduklarını açıkladı. Herzog'un açıklamasına Hamas'tan da karşılık geldi.İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog...

 İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog, Gazze'de rehinelerin serbest bırakılması için yeni bir insani araya hazır olduklarını açıkladı. Herzog'un açıklamasına Hamas'tan da karşılık geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Hamas rehinelerin serbest bırakılması ve Filistin bölgesine daha fazla yardımın sağlanması amacıyla Gazze'de yeni bir ateşkese girmeye hazır olduklarının sinyalini verdi.

Herzog açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İsrail, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla başka bir insani duraklamaya ve ek insani yardıma hazırdır. Sorumluluk tamamen (Hamas lideri Yahya) Sinwar ve (diğer) Hamas liderlerine aittir."

Hamas'tan cevap geldi


Herzog'un açıklamasından sonra mesaj yayımlayan Hamas, "İsrail saldırıları altında rehine takası yapmayı reddediyoruz. Ancak saldırıları durdurmak için her türlü girişime açığız. Siyonist saldırganlığa kesin olarak son verilmediği sürece müzakere olmayacak." dedi.