İsrail ve Hamas arasında rehinelerin serbest bırakılmasında devreye Mısır girebilir iddiası

İsrail ve Hamas arasında rehinelerin serbest bırakılmasında devreye Mısır girebilir iddiası
İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes anlaşması üzerine yeni bir gelişme yaşandı. Rehinelerin serbest bırakılması için Mısır’ın devreye girmesi öne sürüldü.Katar’da yayımlanan Al Arabi Al Cedid gazetesi, İsrail’in Hamas’la...

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes anlaşması üzerine yeni bir gelişme yaşandı. Rehinelerin serbest bırakılması için Mısır’ın devreye girmesi öne sürüldü.

Katar’da yayımlanan Al Arabi Al Cedid gazetesi, İsrail’in Hamas’la ateşkes karşılığında rehinelerin serbest bırakılmasını öngören yeni bir anlaşmaya aracılık etmesi için Mısır’a başvurduğunu yazdı. Haber, Mısırlı kaynaklara dayandırıldı.

Hamas’ın Siyasi Büro üyesi Bassem Naim, gazeteye verdiği yanıtta, örgütün resmi tutumunun çatışmalar devam ettiği sürece herhangi bir anlaşma için müzakere yapılmayacağı yönünde olduğunu söyledi.

İsrail gazetesi Haaretz’e konuşan Filistinli kaynaklar ise yeni bir anlaşmanın ana hatlarını belirlemek üzere Katar ve Mısır başta olmak üzere gayriresmi temaslar yürütüldüğünü ancak şu aşamada hiçbir şeyin olgunlaşmadığını söyledi.