İsrail’le siyasi-ekonomik ilişkiler için attığımız adımlar başka, Kudüs davası başka

İsrail’le siyasi-ekonomik ilişkiler için attığımız adımlar başka, Kudüs davası başka
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “İsrail ile siyasi-ekonomik ilişkilerimiz için attığımız adımlar başka, Kudüs davası başkadır” dedi.Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Filistin davasını etkin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “İsrail ile siyasi-ekonomik ilişkilerimiz için attığımız adımlar başka, Kudüs davası başkadır” dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Filistin davasını etkin savunmanın yolunun da İsrail ile makul, mantıklı, tutarlı, dengeli bir ilişki sahibi olmaktan geçtiği açıktır” diye konuştu.

Tüm dünya sussa bile Kudüs’ü kendilerinin gündemde tutmaya devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “İsrail’den görüştüğümüz her lidere Kudüs’ün statüsü konusundaki hassasiyetlerimizi daima açıkça söyledik, söylüyoruz. Uluslararası toplumu Filistinlilere yapılan haksızlıklara karşı duyarlı olmaya davet ettik, etmeyi de sürdüreceğiz.”

HAMDOLSUN HERKESİN İŞ BULABİLDİĞİ BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını belirterek, “Yaşadığımız sıkıntılar şükürsüzlüğe, manevi isyana sürüklerse asıl felaketimiz işte o zaman başlar” dedi. Erdoğan, “Hamdolsun çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, nisan ayının başında, yaşanan ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını belirterek, “Milletimizden sabırlı olmasını, bize güvenmesini istiyorum” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, aylardır yüksek enflasyon ve pahalılığın sebebi olarak küresel gelişmeleri ve fahiş fiyat peşinde koşanları gösteriyor.

YUVAM AÇIKLAMASI
Erdoğan, YUVAM hesaplarına dair, "Bugün yeni bir uygulamayı duyurmak istiyorum. YUVAM adını verdiğimiz tasarruf hesapları bir finansal araçtır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, mavi kart sahiplerinin ve bankalarımızda hesap açtırma şartlarına sahip yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabileceği bu hesap döviz cinsinden yüzde 4 getiri garantisi veriyor" açıklamasını yaptı.

EMEKLİYE YOK
Cumhurbaşkanı Erdoğan da emekli ikramiyelerinin 1100 lira olarak ödeneceğini duyurdu ve zam tartışmalarına noktayı koydu.