İsrailli yetkili: Gazze’de, öldürülen rehinelerin ellerinde beyaz bayrak vardı

İsrailli yetkili: Gazze’de, öldürülen rehinelerin ellerinde beyaz bayrak vardı
Bir İsrailli yetkili, Gazze'de İsrail tarafından yanlışlıkla öldürülen İsrailli rehinelerin ellerinde beyaz bayrak bulunduğunu söylediBir askeri yetkili Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze'de İsrail güçleri tarafından...

Bir İsrailli yetkili, Gazze'de İsrail tarafından yanlışlıkla öldürülen İsrailli rehinelerin ellerinde beyaz bayrak bulunduğunu söyledi

Bir askeri yetkili Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze'de İsrail güçleri tarafından yanlışlıkla öldürülen üç İsrailli rehinenin beyaz bayrak taşıdığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre, İsrailli yetkili, olayın Hamas militanlarının sivil kıyafetle faaliyet gösterdiği ve aldatma taktikleri kullandığı yoğun çatışmaların olduğu bir bölgede meydana geldiğini söyledi.

Yetkili, bir askerin, Shejaiya bölgesindeki İsrail güçlerinden onlarca metre uzakta rehinelerin ortaya çıktığını gördüğünü söyleyerek “Gömleksiz ve üzerinde beyaz bir bez olan bir sopaları var. Asker tehdit edildiğini hissediyor ve ateş açıyor. Bunların terörist olduğunu söylüyor, ateş açıyorlar, ikisi hemen öldürülüyor” dedi.

İsrailli yetkili, üçüncü rehinenin yaralandığını ve yakındaki bir binaya çekildiğini ve orada İbranice yardım istediğini dile getirerek "Tabur komutanı hemen ateşkes emri çıkarıyor ama yine üçüncü kişiye doğru bir ateş daha oluyor ve o da ölüyor"; dedi yetkili. "Bu bizim angajman kurallarımıza aykırıydı" diye ekledi.

Cuma günü ordu, üç rehinenin, Kibbutz Kfar Aza'dan kaçırılan Yotam Haim ve Alon Shamriz ile yakınlardaki Kibbutz Nir Am'dan kaçırılan Samer Talalka olduğunu ve bunların hepsinin 7 Ekim'de Hamas tarafından kaçırıldığını belirledi.