İsveç Dışişleri Bakanı'ndan NATO'ya üyelik açıklaması: Haftaya olumlu bir karar bekliyoruz

İsveç Dışişleri Bakanı'ndan NATO'ya üyelik açıklaması: Haftaya olumlu bir karar bekliyoruz
İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreci kapsamında iki ülke ve Türkiye arasında düzenlenen Daimi Ortak Mekanizma’nın 5. toplantısı, Brüksel’deki NATO Karargahında gerçekleştirildi.Türk heyetinde Dışişleri Bakanı...

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreci kapsamında iki ülke ve Türkiye arasında düzenlenen Daimi Ortak Mekanizma’nın 5. toplantısı, Brüksel’deki NATO Karargahında gerçekleştirildi.

Türk heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar yer aldı.

"İsveç'in adımları eyleme dönüşmeli"

Toplantı sonrası taraflar açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Fidan, İsveç'te terör örgütlerinin faaliyetlerinin devam ettiğine dikkati çekerek, "Mevzuat değişikliğinin Türkiye için bir manası kalmıyor" dedi.

Fidan, düzenlediği basın toplantısında, "Müstakbel müttefiklerin Türkiye'ye askeri malzeme ihracatında yaptırım ve kısıtlama uygulamamaları gerek. Üçlü Anlaşma’nın gerekleri harfiyen yerine getirilmelidir. NATO'ya katılma arzusundaki ülkelerin terörizmle mücadele konusunda sağlam tavır sergilemeleri şarttır. İsveç mevzuat değişikliği anlamında adımlar attı ancak mevzuat değişikliklerin fiiliyata yansıması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin kararı"

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Bugünkü toplantıda ilerleme kaydettik. Türkiye de mutabakat kapsamında ilerleme kaydettiğimize katılıyor. Haftaya olumlu bir karar bekliyoruz ama günün sonunda bu Türkiye'nin kararı" şeklinde konuştu.