İsviçre'de trafik kazası geçiren Prof. Dr. Özlem Kumrular, yaşam mücadelesi veriyor

İsviçre'de trafik kazası geçiren Prof. Dr. Özlem Kumrular, yaşam mücadelesi veriyor
Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, İsviçre'de trafik kazası geçirdi. Ağır yaralanan Kumrular, iki haftadır bilinci kapalı halde tedavi görüyor."Dünyada Türk İmgesi", "Türk Korkusu", "İslam Korkusu" gibi araştırma kitaplarını...

Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, İsviçre'de trafik kazası geçirdi. Ağır yaralanan Kumrular, iki haftadır bilinci kapalı halde tedavi görüyor.

"Dünyada Türk İmgesi", "Türk Korkusu", "İslam Korkusu" gibi araştırma kitaplarını yazan ünlü tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, İsviçre'de trafik kazası geçirdi. Kaza sonucu ağır yaralanan Kumrular'ın iki haftadır bilincinin kapalı olduğu öğrenildi.

Kumrular, iki haftadır İsviçre'de bir hastanede bilinci kapalı halde hayata tutunma mücadelesi veriyor.

Prof. Dr. Özlem Kumrular kimdir?

Prof. Dr. Özlem Kumrular, 1974 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Prof. Dr. Kumrular, Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünden mezun olmuştur.

Yüksek lisansını aynı üniversitenin tarih bölümünde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesinde tamamlamıştır. XVI. yüzyıl Avrupa-Osmanlı ve Akdeniz tarihi, İspanyol ve İtalyan paleografisi, imgebilim, dini ve sosyal çatışmalar, marjinal sosyal gruplar, pikaresk roman üzerine çalışmıştır. Yayımlanmış çok sayıda kitabı bulunan yazar, hala Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.