İtalyan İklim Uzmanı: Sıcaklıklar 19-23 Temmuz arasında Türkiye ve Balkanlar'da da zirveye ulaşacak

İtalyan İklim Uzmanı: Sıcaklıklar 19-23 Temmuz arasında Türkiye ve Balkanlar'da da zirveye ulaşacak
Yunanistan, Akdeniz'deki kavurucu sıcak hava dalgasının etkisini yaşama devam ediyor. Meteorologlar, bölgesel sıcak hava dalgasının hafifleme belirtisi göstermediğini söylüyor.Ülkede orman yangınları sürüyor. Yunan Meteoroloji...

Yunanistan, Akdeniz'deki kavurucu sıcak hava dalgasının etkisini yaşama devam ediyor. Meteorologlar, bölgesel sıcak hava dalgasının hafifleme belirtisi göstermediğini söylüyor.

Ülkede orman yangınları sürüyor. Yunan Meteoroloji Servisi, daha fazla yangın çıkma riskinin yüksek olduğu konusunda uyardı.

Yunanistan son günlerde 40 derece ve üzeri sıcaklıklara ulaştı. Ülkenin en popüler turistik yeri olan Atina'daki Akropolis, ziyaretçileri korumak için Cuma ve Cumartesi günlerinin en sıcak saatlerinde kapatıldı.

İtalya ve İspanya da dahil olmak üzere komşu ülkeler de alışılmadık derecede yüksek sıcaklıklar yaşıyor.


BBC Türkçe'de yer alan habere göre, İtalyan meteorolog ve iklim uzmanı Giulio Betti, "Sıcaklıklar 19-23 Temmuz arasında sadece İtalya'da değil, Yunanistan, Türkiye ve Balkanlar'da da zirveye ulaşacak" dedi.

Dünya üzerinde en yüksek sıcaklık 56,7 derece oldu

Avrupa’nın bazı bölgelerinde sıcaklıklar 40 dereceye ulaştı. Çarşamba günü sıcaklıkların yeni rekorlar kırması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), Akdeniz bölgesini etkileyen sıcak hava dalgasının Ağustos’ta da devam edebileceği uyarısında bulundu.

Çin’de Pazar günü şimdiye kadarki en yüksek sıcaklık kaydedildi, Sincan’da termometre 52,2 °C’yi gösterdi.

ABD’deki Ölüm Vadisi’nde Pazar günü sıcaklık 53,9 °C olarak ölçüldü.

Dünya üzerinde şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık 56,7 °C oldu.