İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması için kanun teklifi

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması için kanun teklifi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sürecinde “Kamuya işe alımlarda mülakatın kalkacağı" sözüne rağmen kaldırılmayan mülakat sorunuyla ilgili İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, "öğretmen...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sürecinde “Kamuya işe alımlarda mülakatın kalkacağı" sözüne rağmen kaldırılmayan mülakat sorunuyla ilgili İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, "öğretmen atamalarında mülakatın" kaldırılmasını içeren kanun teklifini TBMM'ye verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bütçe görüşmeleri sırasında “Mevzuatta olduğu için öğretmenlere mecburen mülakat yapmak zorundayız” açıklamasının ardından Zorlu, mülakatın kaldırılması için kanun teklifini Meclis'e sundu.

Zorlu, X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Mevzuatımızda ilk defa öğretmenliğine atanacak adaylar açısından mülakat zorunluluğu bulunmamaktadır. Sözleşmeli öğretmenlik ise 668 sayılı KHK ile getirilmiştir.

Madem iktidarın gerekçesi hukuki zorunluluk işte size çözüm…Öğretmenlere yönelik atamalarda mülakatların kaldırılması için yasal düzenleme teklifimi bugün TBMM Başkanlığı’na vermiş bulunuyorum.

Hep birlikte takip edelim; bu karmaşadan sistemimizi kurtaralım.”